CIJENA REZOVA

Nestajući tvitovi, nema oznaka za fotografije... Što se događa s Twitterom zadnjih dana?

23.03.2023 u 11:22

Bionic
Reading

Drastične mjere štednje uvedene nakon preuzimanja počinju uzimati danak: novi problemi na Twitteru gomilaju se iz dana u dan, prestaju raditi godinama aktivne značajke...

Otkako ga je Elon Musk kupio, Twitter se suočava s brojnim problemima. Otpustili su ogroman broj zaposlenih, prihodi od oglasa značajno su pali, a platforma je prepuna bugova i drugih pogrešaka na koje se korisnici sve češće žale.

Evo pregleda najvažnijih problema s kojima su se korisnici Twittera susreli u zadnjih nekoliko dana.

Nestajući tvitovi

Krenut ćemo s vjerojatno najvećim problemom: nasumični tvitovi bivaju prikazani kao obrisani ili nedostupni, iako do brisanja nije došlo.

Ovo nisu poruke koje se obično prikazuju na tvitovi koje su moderatori Twittera namjerno uklonili zbog stvarnih ili navodnih kršenja pravila, već je riječ o bugu koji proizvoljno briše tvitove kako mu se svidi.

U pojedinim slučajevima obrisani tvitovi su se ponovno pojavili nakon promjene lokacije korisnika. Još od prošlog mjeseca Twitter ima problema s povećanom latencijom, vremenom koje protekne od trenutka kad, primjerice, dođe do osvježavanja vremenske trake i pojavljivanja novih tvitova.

To je gotovo sigurno posljedica mjera smanjenja troškova koje je Elon Musk uveo nakon preuzimanja Twittera.

Dio korisnika je prijavio kako se zbog tog kašnjenja statistike interakcija - poput lajkova i retvitova - stalno mijenjaju u nekoliko sekundi, uključujući prikaz kao da ih uopće nije bilo, piše Mashable.

Problemi s integracijom s drugim aplikacijama

Više je platformi s kojima integracija Twittera ne funkcionira kako bi trebala. Među njima prednjači Slack, u kojoj nisu posve sigurni nije li ih Twitter u stvari namjerno isključio.

No, pretpregledi Twittera više se ne prikazuju ni u iMessageu, kao ni u WhatsAppu. Dosad bi se pri podjeli tvita u te dvije aplikacije pretpregled pojavio izravno u poruci. U proteklih tjedan dana to nije bio slučaj. Umjesto toga biva prikazana tek obična poveznica s tekstom Twitter.

Nedostaju oznake za fotografije

Značajka označavanja fotografija, uvedena još 2014. godine, također je nestala, čini se. Mogućnost označavanja korisnika na fotografiji i dalje postoji prilikom pisanja tvita, što upućuje na zaključak kako uklanjanje nije bilo namjerno.

Neželjena pošta vezana uz oglašavanje

Twitter je slao e-poštu pojedinim korisnicima kako bi ih obavijestio da njihov korisnički račun ne ispunjava uvjete za sudjelovanje u oglasima na Twitteru.

Problem je u tome što se ti korisnici uopće nisu ni prijavili za prikazivanje oglasa na Twitteru.