TEHNO SAVJETI

Ne znate kako odabrati aplikaciju za video konferencije? Evo četiri prijedloga

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 27.03.2020 08:47
  • Objavljeno 27.03.2020 u 08:47
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Emma Kim / ImageSource / Profimedia

Evo brzog pregleda najpoznatijih besplatno dostupnih alata za video konferencije. Svakako ih isprobajte kako bi otkrili koji vam najbolje odgovara

Zbog ograničenja kretanja i drugih mjera uvedenih kako bi se suzbilo širenje pandemije koronavirusa mnogi su se ljudi dali u potragu za softverom za video konferencijske pozive kako bi ostali u kontaktu s bliskim im i dragim osobama.

Evo brzog pregleda najpoznatijih besplatno dostupnih alata. Svakako ih isprobajte kako bi otkrili koji vam najbolje odgovara.

Naravno, nisu to ni približno jedine aplikacije koje nude usluge te vrste - za to možete upogoniti i Facebook, WhatsApp i FaceTime, primjerice. Ali nisu se našle u ovom pregledu zato što su ili vezane za određenu platformu (Facebook, WhatsApp) ili za određenu vrstu uređaja (FaceTime).

ljudska psihologija

Devet neobičnih kvaliteta posjeduju samo inteligentni ljudi. Jeste li i vi među njima?

Pogledaj galeriju
9

Zoom

Zoom je jedna od najpoznatijih aplikacija za video konferencije, uglavnom zbog jednostavnog korisničkog sučelja. Tvrtka je fokusirana na poslovne korisnike, ali nudi i besplatnu inačicu privatnim korisnicima. Ta verzija podržava do 100 sudionika i sudionica u razgovoru odjednom, no ima i ograničenje od 40 minuta za sastanke u kojima je više od dvoje sudionika.

Skype Meet Now

Od 2003. godine, kad se pojavio, Skype je praktično postao sinonim za softver za video konferencije. Značajka Meet Now (aktivirat ćete ju kliknete li dugme Meet Now na lijevoj strani aplikacije) podržava više sudionika odjednom i dijeljenje prezentacija, iako ograničenja maksimalnog broja sudionika mogu varirati, ovisno o tome koju softversku platformu i uređaje koristite.

Postoji i zasebna stranica koja omogućava pokretanje besplatne video konferencije bez prijavljivanja za korištenje.

Cisco Webex

Webex je aplikacija za video konferencije koja datira još iz '90-tih godina prošlog stoljeća. Cisco ih je preuzeo 2007. godine Iako su i oni fokusirani na tvrtke, također imaju besplatno izdanje namijenjeno privatnim korisnicima.

Proširili su podršku broja korisnika s 50 na 100, uklonili ograničenje od 40 minuta po sastanku te dodali značajke koje je moguće koristiti tijekom poziva.

Starleaf

Starleaf je platforma za video konferencije namijenjena velikim tvrtkama koja je počela besplatno nuditi ogoljelo izdanje softvera za video konferencije i za brbljanje svima koji ga žele koristiti tijekom pandemije. Podržava do 20 sudionika i ima ograničenje od 46 minuta po sastanku.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!