vodič za androide

Ne želite da svi znaju gdje se nalazite? Evo kako ćete isključiti opciju praćenja lokacije

17.01.2020 u 12:07

Bionic
Reading

Smartfoni znaju gdje se što nalazi zato što su pametni i zato što imaju mogućnost praćenja lokacija. Ta je opcija korisna, ali ponekad ju je dobro imati isključenu

Pojeli biste šiš ćevape ali ne znate gdje je najbliža pečenjara, ožednili ste ali ne znate koji kafić ima najbolju ponudu craft piva ili vam je hitno potrebna trgovina u kojoj biste kupili gumicu za kupaonski ventil? ne morate više prolaznike vući za rukav, tražeći da vas upute u pravom smjeru. Smartfoni znaju gdje se što nalazi zato što su pametni i zato što imaju mogućnost praćenja lokacija.

Vaš telefon uvijek zna gdje se nalazite i dijeli vašu lokaciju sa svim vrstama aplikacija koje vam mogu pomoći u pronalaženju trgovina, restorana, banaka, bankomata i autobusnih stanica. Mogu vam reći kojim putem trebate poći u u koju ulicu skrenuti.

No ponekad čovjek poželi lutati, ne razmišljajući o tome prati li netko njegove korake ili ne. U tom slučaju ugasite opciju praćenja lokacije i krenite anonimno u šetnju, kud god vas noge nosile. Evo i kako ćete isključiti praćenje lokacije na Android uređaju.

  • +2
Mobilna industrija: Ovi Android smartfoni su definirali proteklo desetljeće Izvor: Wikimedia Commons / Autor: Christian Lo

1. Otvorite aplikaciju Postavke na svom Androidu i potražite ili karticu Privatnost, Sigurnost ili Lokacija, ovisno o modelu telefona.

2. Dodirnite 'Lokacija' i isključite njenu upotrebu.

3. Također možete dodirnuti opcije 'Dijeljenje lokacije na Googleu' i 'Usluga lokacije za hitne slučajeve' kako biste i tu isključili mogućnost praćenja lokacije.