PROGNOZA

Ne samo što bi novi PlayStation mogao biti skuplji, već bi u Sonyju mogli proizvesti i manje primjeraka

17.04.2020 u 13:39

Bionic
Reading

Zbog više cijene u Sonyju bi mogli odlučiti proizvesti manje PlayStationa 5 nego što je to bio slučaj s prethodnom generacijom jer očekuju slabiju potražnju

Očekuje se kako će se krajem godine na tržištu pojaviti izdanja novih generacija igraćih konzola Sony PlayStation i Microsoft Xbox.

Iako smo već imali prilike doznati više pojedinosti o svakoj od njih, jedno od ključnih pitanja i dalje je bez odgovora: koliko će koštati?

NOVA GENERACIJA

Pobrojali smo videoigre koje apsolutno moraju doći na PlayStation 5

Pogledaj galeriju

Kad je riječ o PlayStationu 5, njegova cijena mogla bi se kretati između 500 i 550 američkih dolara, piše Bloomberg, što je za sto dolara više od početne cijene PlayStationa 4. Razliku u cijeni pripisuje se, navodno, 'ambicioznim specifikacijama' novog modela.

Zbog više cijene u Sonyju bi mogli odlučiti proizvesti manje PlayStationa 5 nego što je to bio slučaj s prethodnom generacijom jer očekuju slabiju potražnju.

Umjesto intenzivnijeg fokusa na konzole nove generacije, u Sonju navodno također planiraju nastaviti gurati PlayStation 4 još neko vrijeme, kako bi nove korisnike pridobili na prijelaz na mrežne servise koje platforma PlayStationa nudi, a za koje se plaća. Među njima su PlayStation Plus i PlayStation Now.

Zasad još nije poznato kad bi PlayStation 5 mogao krenuti u prodaju, osim što se očekuje kako bi trebao biti spreman za predblagdansku sezonu.

Tome u prilog ide i potvrda kako bi se otprilike u to vrijeme trebao pojaviti i novi kontroler DualSense, a i razvojnim programerima su poslani probni modeli kako bi mogli početi izrađivati ili modificirati igre za njih. Naravno, moguće je i kako će širenje pandemije koronavirusa poremetiti Sonyjeve planove, piše Business Insider.