KRENUO PUBLICONN

Natječaji za fondove EU-a na jednom mjestu

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 22.01.2013 16:04
  • Objavljeno 22.01.2013 u 14:45
Publiconn naslovna stranica

Publiconn naslovna stranica

Izvor: Screenshot / Autor: Publiconn

Publiconn neće biti tek platformom za nevladine udruge i državne institucije, već i servis koji će tvrtkama pomagati pri stvaranju konzorcija za velike javne natječaje

Kao što smo nedavno pisali, Publiconn je domaća društvena mreža, bazirana na profilima organizacija, tvrtki i ustanova, koja omogućava pretraživanje i dobivanje informacija vezanih uz fondove Europske unije.

Prvotna ideja bila je objavljivati sve natječaje na jednom mjestu te olakšati povezivanje s potencijalnim partnerima. No čini se kako će otići i korak-dva dalje.

Jedan je od projekata koji djeluju u sklopu Zagrebačkog inkubatora poduzetništva i prvi je iz te skupine koji kreće s radom.

Kako je tijekom predstavljanja rekao Branimir Šloser, jedan od pokretača projekta, Publiconn je još tijekom beta faze prikupio više od 300 korisnika iz Hrvatske, regije i zapadne Europe. U razgovoru za tportal Šloser je procijenio kako će tijekom prvih šest mjeseci rada servis prikupiti tisuću pretplatnika.

Osnovna usluga, koja uključuje registraciju, pregled natječaja i komunikaciju s drugim korisnicima, ostat će besplatna do daljnjeg. Više od toga plaćat će se 50, 100 i 200 eura (375, 750 i 1.500 kuna) godišnje, ovisno o veličini tvrtke ili institucije.

Puna usluga, kako je najavila Sandra Benčić, koja je također sudjelovala u pokretanju projekta, ostat će besplatna za manje organizacije.

Registracija se trenutačno može obaviti jedino na samoj stranici. No uskoro će biti dodana mogućnost logiranja putem Facebooka i drugih društvenih mreža. Nema ograničenja - registrirati se možete kao pojedinac, tvrtka/organizacija ili i jedno i drugo.

Uz mogućnost pretraživanja baze natječaja i potencijalnih partnera, Publiconn nudi mogućnost objave događanja, diskusija te značajke na koje smo navikli na drugim društvenim mrežama, poput brzih obavijesti o natječajima, prijedloga s kime se povezati, opcije za pozivanje prijatelja...

Po registraciji, naći ćete se na stranici koja djeluje kao križanac Facebooka i LinkedIna. Klik na poveznicu. 'Home' u navigaciji odvest će vas do stranice na kojoj je sažeti pregled svega što bi vas moglo zanimati, od zadnjih obavijesti vezanih uz natječaje i diskusije do pregleda vijesti.

U planu je razvoj dodatnih alata za privatni sektor. Primjerice, Benčić je najavila alat za pretraživanje velikih međunarodnih natječaja, kako bi domaće (a kasnije i inozemne) tvrtke mogle koristiti Publiconn za stvaranje konzorcija. Drugi takav alat bit će investicijski forum - platforma za spajanje projekata lokalne samouprave i drugih organizacija i institucija s potencijalnim investitorima.

Usto, Publiconn će poslužiti kao baza znanja, virtualna knjižnica u kojoj će se skupljati korisne publikacije vezane uz fondove EU, razvoj projekata, natječaje i slično.

Slijedi promocija u Hrvatskoj, regiji i EU. Planiraju učlanjivati velike mreže i organizacije, kako bi se broj partnera što brže povećao. Zasad će ostati samo na engleskom jeziku, iako ima ponuda iz arapskih zemalja za širenje i na ta tržišta.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!