RUSKA ODLUČNOST

Natalia Vodianova otkriva draži surfanja

14.01.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Iako su je ismijavali da Rusi ne znaju plivati te da se ne bi trebali približavati moru, a kamoli daskama za surfanje, ova se poznata tridesetdvogodišnja ruska manekenka iz petnih žila uprla da sruši taj stereotip

Nisu ni znali da se Natalia kao mala tijekom ljetnih mjeseci kupala u Oki, rijeci koja prolazi njenim rodnim gradom Nižnjim Novgorodom. Iako joj je majka to zabranjivala, često je ona posjećivala oblalu rijeke Oke te se s haharima iz razreda natjecala u plivanju.

Okej, možda Natalija nikad u životu nije čula za Dukea Paoaa Kahinua Mokoea Hulikoholaa Kahanamokua, havajskog plivača, peterostrukog osvajača olimpijske medalje, odbojkaša i biznismena koji je popularizirao surfanje izvan Havaja.

Možda ona ne zna da Australija ove godine slavi stogodišnjicu od pojave surfanja na tom kontinentu te da se ona održava na kultnoj plaži Freshwater u Sydneyu. No, tvrdoglava je ona kao mula te će naučili surfati makar se na trepavice postavila te pokazati australskim manekenkama tko je faca! Supermen strašno voli odlučne djevojke.