STRUČNJACI POTVRĐUJU

Nasilne videoigre bezopasne za većinu djece

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 11.06.2010 13:01
  • Objavljeno 11.06.2010 u 06:49
djeca dječaci video igre igrice

djeca dječaci video igre igrice

Izvor: Corbis / Autor: Mika/Corbis

Izgleda da se nazire kraj vječne debate oko toga utječu li nasilne igre na djecu. Prema najnovijim objavama u publikaciji Američkog udruženja psihijatara, nasilne videoigre benigne su za većinu

Prema napisima u tiskovini Review of General Psyhology, nasilne videoigre bezopasne su za većinu mladih osoba. Podaci studije temelje se na ispitivanju 118 tinejdžera. Ipak, igre su bezopasne samo za tinejdžere koji ne pate od neurotičnog ponašanja.

'Posljednje studije pokazuju da iako su nasilne videoigre sve popularnije, djeca u SAD-u i Europi pokazuju manje problema u ponašanju, manje su nasilna te pokazuju bolje rezultate na standardnim testiranjima', izjavio je Christopher J. Ferguson, jedan od urednika Review of General Psyhology. 'Nasilne videoigre nisu stvorile cijele generacije problematične djece', dodao je.

S druge strane, navode Američkog udruženja psihijatara svojim istraživanja nastoje pobiti znanstvenici američkog Sveučilišta Iowa State, koji tvrde da nasilne videoigre doista utječu na osobnost mladih osoba. Oni pak svoja saznanja baziraju na analizi 130 drugih studija.

Bilo kako bilo, u svakoj aktivnosti, pa tako i u igranju nasilnih videoigara definitivno treba biti umjeren.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi