ODLAZAK LEGENDE

Nakon 20 godina gasi se Yahoo Messenger

12.06.2018 u 12:33

Bionic
Reading

Došlo je vrijeme za oproštaj. Oath, tvrtka u vlasništvu američkog telekoma Verizona koja je vlasnica Yahooa i AOL-a, gasi aplikaciju za razgovore Yahoo Messenger

Yahoo Messenger jedan je od legendi ranih dana interneta. Aplikacija pokrenuta 1998. godine kao Yahoo Pager trebala je biti odgovor na tada iznimno popularni ICQ. Tu je zadaću izvrsno obavila, postavši prvi izbor mnogima među nama koji smo sve više vremena s drugima brbljali online umjesto telefonima i mobitelima.

  • +3
Poznati web pretraživač Yahoo slavi 23. rođendan Izvor: Profimedia / Autor: Richard Levine / Alamy

No, vrijeme ju je pregazilo kao i matičnu kompaniju. S radom će prestati 17. srpnja, a nakon toga ćete imati šest mjeseci za preuzimanje povijesti razgovora prije no što budu obrisani zauvijek. Arhivu svojih razgovora možete preuzeti ovdje.

Iz Yahooa je stigla najava kako se 'fokusiraju na izgradnju i predstavljanje novih, uzbudljivih komunikacijskih alata koji će bolje odgovarati potrebama potrošača'. Kako iz Yahooa već dugo nije stiglo nešto što bi odgovaralo tom opisu ne nadamo se previše.

Dok ne zgotove novu aplikaciju koja će zamijeniti posrnulu legendu preporučuju nam korištenje Yahoo Squirrela, aplikacije za razmjenu poruka koja je trenutno u beta fazi razvoja, a do koje se može samo s pozivnicom. Korisnici Messengera mogu zatražiti pozivnicu na squirrel.yahoo.com.

Ako vam se ne da s time natezati, na raspolaganju je velik broj drugih aplikacija, od Facebookovog Messengera i WhatsAppa preko Snapchata i Telegrama do Signala.

Yahoo Messenger jedna je u nizu starih aplikacija koje su ugašene unazad nekoliko mjeseci. U prosincu 2017. s radom je prestao AIM, u svibnju ove Klout, dok će uskoro i StumbleUpon prestati funkcionirati, piše Make Use Of.