NOVE TEHNOLOGIJE

Nacionalna sveučilišna knjižnica u Zagrebu uvela 3D printanje, i to besplatno

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 18.03.2019 09:51
  • Objavljeno 18.03.2019 u 09:51
tportal

Izvor: Wikimedia Commons / Autor: NN

Usluga je uvedena 1. ožujka, a dostupna svim korisnicima knjižnice, uz uvjet da imaju malo strpljenja i obzira, uzevši u obzir da printanje može potrajati i po nekoliko sati

Korisnici Nacionalne sveučilišne knjižnice u Zagrebu od početka ožuka mogu koristiti 3D pisače u sklopu Digitalnog laboratorija na 1. katu knjižnice i to svakog utorka i četvrtka od 13 do 16 sati.

Usluga 3D ispisa je besplatna, s time da korisnik mora platiti samo utrošeni materijal. Kako bi koristili uslugu, korisnici moraju ispuniti posebni obrazac te imati malo razumijevanja s obzirom da procedura printanja nije brza kako bi neki očekivali.

Na službenim stranicama Digitalnog laboratorija navedeno je da vrijeme ispisa može trajati dulje od tri sata, s time da se rad usluge računa kao vrijeme u sklopu kojeg korisnik na USB-sticku može donijeti 3D model.

Ovo ograničenje je, navodi izvor, privremeno dok Digitalni laboratorij ne premjesti u veći prostor. Za više informacija o usluzi Digitalni laboratorij predlaže da korisnici pročitaju obrazac, dok za sva dodatna pitanja ili poteškoće u ispunjavanju obrasca konaktiraju laboratorij putem emaila.

MOBILNA ERA

Ove su mobilne aplikacije zaludile milenijalce diljem svijeta

Pogledaj galeriju
4

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!