VANISH MODE

Na Messenger i Instagram stigle nove opcije - poruke koje nestaju čim se razgovor zatvori

13.11.2020 u 09:26

Bionic
Reading

Nova značajka posuđena iz Snapchata stigla je u Messenger i instantne poruke na Instagramu, a omogućava slanje 'tempiranih' poruka koje se automatski brišu

Facebookova najnovija značajka posuđena iz Snapchata dolazi danas i njezino ime je 'Vanish mode'. Prve naznake ovog dodatka vidjeli smo tijekom prvih najava redizajna Messengera. Vanish mode je specijalni mod slanja poruka u Messengeru i Instagramu koji poslane poruke, naljepnice i slike briše nakon što osoba zatvori ekran u kojem razgovarate, objašnjava Verge.

Ovakav način komunikacije Facebookov je pokušaj privući mlađe korisnike smartfona koji su nahrupili na aplikacije u kojima ne moraju stavljati javne objave koje će ih u nekom trenutku možda skupo koštati. Premda je Snapchat popularizirao ovakvu vrstu komunikacije, barem među američkim tinejdžerima, Facebook je sve promarao i u nekom trenutku odlučio 'posuditi' za svoje aplikacije - Instagram, Messenger i WhatsApp.

Vanish Mode će se pojaviti u Messengeru i Instagramu u obliku posebne opcije koju možete uključiti ili isključiti u postavkama bilo koje poruke. Također možete ući u mod povlačenjem prsta prema gore. Ovaj režim rada će nakon toga omogućiti poruke koje nestaju, a možete ga isključiti pomoću opcije na samom vrhu prozora za razgovor koja se aktivira povlačenjem prsta prema dolje.

Facebook tvrdi da će ovaj mod tražiti odobrenje, što znači da će biti aktivan samo ako oba sudionika razgovora tako odluče. Messenger i Instagram također će vas upozoriti ako netko od sugovornika skine sliku razgovora. Vanish Mode će prvo biti dostupan u SAD-u i još nekoliko zemalja, a postupno će se proširiti na ostatak svijeta.