MISTERIOZNO

Na iPhone se vraćaju stare fotografije, nitko ne zna zašto

17.05.2024 u 13:47

Bionic
Reading

Problem je registriran ne samo kod korisnika servisa za pohranu u računalnom oblaku iCloud, već na pojedinim uređajima i lokalno

Izdanje operativnog sustava iOS 17.5 službeno je izašlo i donosi najnovija sigurnosna ažuriranja za sve modele iPhonea koji ga podržavaju.

Uz popravljanje pojedinih velikih sigurnosnih i inih propusta pojavio se novi problem: vraćaju se izbrisane fotografije. U pojedinim slučajevima i nekoliko godina stare.

Problem je registriran ne samo kod korisnika servisa za pohranu u računalnom oblaku iCloud, već na pojedinim uređajima i lokalno.

Razumljivo, to je podiglo dosta prašine u zajednici Appleovih korisnika, naročito zbog fotografija koje su bile obrisane zbog toga što su potencijalno kompromitirajuće.

Pojavila su se pitanja zadržava li ta tvrtka fotografije nakon što su obrisane mimo znanja i dopuštenja korisnika.

Zasad nije jasno zašto se ovo događa. Moguće je kako je u pitanju problem s indeksiranjem, nekom vrstom oštećenja u biblioteci fotografija ili, u slučaju fotografija sigurnosno kopiranih na mreži, problem sinkronizacije između iClouda i lokalnih uređaja.

Vezano za potonje, moguće je kako je Apple pogriješio dok je pokušavao riješiti problem sinkronizacije koji su prijavili korisnici u prethodnom izdanju iOS-a 17.

Ako ste već nadogradili iOS na izdanje 17.5, trenutno nema puno toga što možete učiniti kako biste izbjegli povratak starih fotografija.

Ako niste, nemojte ga dugo odgađati - ta nadogradnja dolazi s važnim sigurnosnim zakrpama koje treba instalirati što je prije moguće, usprkos problemima s fotografijama piše Life Hacker.

sve osim nogometa

Učitavanje...