NOVA SURADNJA

Muzej Iluzija i CircuitMess udružili snage, kreirali zanimljiv edukativni proizvod

18.04.2024 u 10:36

Bionic
Reading

Na svečanom otvorenju novog Muzeja Iluzija u Kopenhagenu, održanom 11. travnja, Muzej Iluzija i CircuitMess predstavili su novi proizvod nastao iz suradnje ovih dviju hrvatskih tvrtki

Proizvod Infinity Mirror Pendant inspiriran je eksponatom Beskonačno ogledalo koje se nalazi u Muzejima Iluzija diljem svijeta. Beskonačno ogledalo optička je iluzija koja refleksijom stvara privid beskonačne dubine i svjetla.

Infinity Mirror Pendant je privjesak za ogrlicu koji u potpunosti funkcionira kao minijaturna verzija iluzionističkog eksponata, uz dodatne mogućnosti tehničkog prilagođavanja izgleda privjeska po vlastitim željama. Proizvod je, kao i svi eksponati Muzeja Iluzija i edukativne igračke CircuitMessa, proizveden u potpunosti u Hrvatskoj.

'S obzirom na to da je misija Muzeja iluzija da putem zanimljivih i maštovitih eksponata pouči posjetitelje o znanosti iza iluzije, posve je jasno zašto bi ušli u suradnju s drugom domaćom tehnološkom i edukacijskom tvrtkom - CircuitMessom. Ovo sinergično partnerstvo ojačali su hrvatski korijeni obje firme, interes prema tehnologiji, a najviše želja za proširenjem STEM edukacije svih naraštaja, posebice djece', priopćili su iz Muzeja Iluzija.

'Suradnja se ostvarila jednostavno organski, a s obzirom na to da su svi suradnici na ovom projektu mladi ljudi, lako smo pronalazili zajednički jezik i dogovarali što želimo od proizvoda', započinje direktor CircuitMessa, Albert Gajšak, pa nastavlja:

'Htjeli smo omogućiti posjetiteljima Muzeja mogućnost da jednu od iluzija ponesu doma i nauče kako funkcionira tehnologija koja čini tu iluziju mogućom. Mi smo tu još dodali mogućnost personalizacije funkcionalnosti samog proizvoda, kako je praksa i u našim ostalim proizvodima. Nama je naravno veoma drago što smo se uspjeli spojiti kao dvije hrvatske tvrtke koje vrlo uspješno posluju ne samo u Hrvatskoj, nego i u svijetu.'

Ovaj zajednički proizvod predstavlja spoj najboljih elemenata obiju tvrtki i simbolizira njihovu predanost stvaranju inovativnih rješenja koja će oduševiti i inspirirati ljude diljem svijeta.

  • +3
Infinity Mirror Pendant Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Muzej Iluzija / CircuitMess

'​​Učenje kroz zabavu naša je premisa, i svakim novim Muzejem Iluzija potvrđujemo da je ono u svijetu sjajno prihvaćeno. Otvorenje Muzeja Iluzija u Kopenhagenu omogućuje posjetiteljima još jedne europske metropole da kroz fascinantne eksponate upoznaju originalni hrvatski koncept i nauče nešto novo, a sada imaju priliku i ponijeti jednu takvu iluziju doma. Kopenhagen prati i jedna velika novost, a to je mogućnost posjete dosad najvećem muzejskom shopu s novim konceptom i najvećim asortimanom. Zato nam je posebno drago da je suradnja s ekipom iz CircuitMessa imala svoju premijeru baš tamo', izjavio je Teo Širola, direktor Metamorfoze, hrvatske tvrtke sa sjedištem u Zagrebu koja je vlasnik franšize i upravlja globalnom mrežom Muzeja Iluzija.

'Infinity Mirror Pendant' u Hrvatskoj će biti ekskluzivno dostupan u Muzeju Iluzija Zagreb, Ilica 72, u ograničenim količinama, pa vas stoga Muzej Iluzija i CircuitMess pozivaju da posjetite ovu prvu podružnicu i s njima zakoračite u svijet optičke iluzije.

Uz zajednički proizvod, Muzej iluzija i CircuitMess neumorno rade na ostalim samostalnim projektima. Novootvoreni Muzej Iluzija u Kopenhagenu najveći je Muzej Iluzija u Europi, koji se proteže na 1.200 četvornih metara i svojim posjetiteljima osigurava više od 70 uzbudljivih i vrlo atraktivnih eksponata. A trenutno planiranju otvaranja novih Muzeja Iluzija, među kojima su i ona u Clevelandu, Seattleu i Manchesteru.

Uz posljednju Kickstarter kampanju za NASA Perseverance Space Rover koja se srušila rekorde krajem prošle godine, CircuitMess je lansirao liniju pametnih igračaka u trgovačke centre diljem Hrvatske te trenutno rade na daljnjoj distribuciji proizvoda u trgovine diljem Europe i svijeta.