NOVI VAL INOVACIJA

Razvijate rješenja u zdravstvu? Forward to Health Innovation otvara prijave za treću generaciju polaznika

18.04.2024 u 09:35

Bionic
Reading

Nikad nije bilo važnije ulagati u zdravstvene inovacije - time se vodi program Forward to Health Innovation, namijenjen inovatorima, istraživačima, poduzetnicima i zdravstvenim profesionalcima koji žele razviti inovativna rješenja u zdravstvu, rješavajući pritom aktualne probleme koji muče zdravstveni sustav. Počele su prijave za treću generaciju polaznika

Kako navode idejni začetnici, polaznici će naučiti kako pristupiti istraživanju tržišta i potreba kupaca, kako validirati svoju ideju, kako uskladiti svoj proizvod sa zakonskim regulacijama i kako privući financiranje i investitore.

Prijave za treću generaciju programa Forward to Health Innovation su otvorene do 8. svibnja 2024. Program već treću godinu zaredom organiziraju Sveučilište u Zagrebu u ulozi EIT Health huba u Hrvatskoj i Smion.

'Inovativnost i uspjeh naših dosadašnjih polaznika dokaz su da Hrvatska može biti plodno tlo za stvaranje inovacija u zdravstvu koje imaju globalni doseg. Kroz Forward to Health Innovation pomažemo startup timovima da premoste jaz između ideje i tržišta i pridonosimo stvaranju održivog ekosustava koji će doprinjeti zdravijem društvu', rekao je Filip Stipančić iz Smiona, jedan od začetnika programa.

Kroz program su do sada prošle dvije generacije, ukupno brojeći 26 timova od čega je 14 podržano prema izlasku na tržište ostvarujući pred prodaju, prikupljajući investicije i drugo financiranje.

'Preko ovog programa smo dobili mentorstvo i pomoć u razvoju naše ideje, u istraživanju tržišta, u generalnom pristupu novim pothvatu kao što je započinjanje projekta, odnosno startupa', rekao je Jakov Lonić, polaznik programa u 2023. godini.

U petak 19. travnja održat će se informativni webinar pod nazivom Q&A session na kojem će zainteresirani moći saznati više o samom programu. Prijave za webinar dostupne su putem poveznice.