BESPILOTNE LETJELICE ŠIRE PANIKU

Misteriozni rojevi divovskih dronova lete noćnim nebom iznad Kolorada i Nebraske, a nitko ne zna odakle dolaze

30.12.2019 u 14:35

Bionic
Reading

Nešto čudno događala se iznad istočnog Kolorada. Uoči Božića na noćnom su nebu prvi put primijećene divovske bespilotne letjelice čija visina prelazi dva metra, a ponekad ih ujednom roju na nebu bude i 30

Lokalni The Denver Post prvi je put o tom misterioznom pojavljivanju dronova iznad sjeveroistočnog Kolorada izvjestio 23. prosinca. U danima koji su slijedili, letjelice su uočene i u šest okruga u Koloradu i susjednoj Nebraski.

'Lete jednim kvadratom neba pa zatim drugim', komentirao je Thomas Elliott, šerif okruga Phillips, koji ne zna odakle dolaze te bespilotne letjelice niti kome pripadaju, ali je u njihovom ponašanju otkrio neke pravilnosti.

Noćni preleti dronova zbunjuju policiju u Koloradu Izvor: Društvene mreže / Autor: Hot News Today 24h

Dronovi, za koje se procjenjuje da imaju dvometarski raspon krila, prošli su tjedan svakodnevno letjeli iznad okruga Phillips i Yuma, otkriva Elliott. Svake noći najmanje 17 dronova pojavilo bi se oko 19 sati i u zraku bi ostali do otprilike 22 sata; letjeli bi na visinama od 60 do 90 metara.

Federalna uprava za zrakoplovstvo pojma nema čije su to bespilotne letjelice. Predstavnici Ratnog zrakoplovstva, Uprave za suzbijanje droga i Zapovjedništva snaga SAD-a rekli su da dronovi nisu njihovi, piše Business Insider.

Neki tvrde da te bespilotne letjelice najvjerojatnije pretražuju ili mapiraju teren. Moguće je i da ispituju usjeve. Neki pak upiru prst u kompaniju za izradu dronova iz Kolorada, koja možda tamo testira nove tehnologije. No nitko ništa sa sigurnošću ne zna, panika se širi ruralnim dijelovima Amerike, a u međuvremenu ljudi u strahu navečer nerado izlaze na cestu.