microsoft create

Microsoft želi probuditi kreativu u vama, objave na društvenim mrežama više vam nikada neće biti iste

08.11.2022 u 09:05

Bionic
Reading

IT gigant Microsoft je na svom tradicionalnom događanju Ignite predstavio gomilu novosti, a jednu od njih već sada možete isprobati

Na svom godišnjem događaju Ignite Microsoft je najavio hrpu novih alata namijenjenih kreatorima, a jedan od prilično zanimljivih je Microsoft Create. Manje od mjesec dana nakon objave Microsoft je službeno pokrenuo pripadajuću web stranicu dajući korisnicima pristup kreativnim aplikacijama i uslugama koje su dostupne kao dio pretplate na Microsoft 365.

Microsoft opisuje Create kao 'najbolju kreatorsku platformu' za izradu kreativnih videa, dokumenata grafičkog dizajna, prezentacija i još mnogo toga namijenjenog objavama na društvenim mrežama ili za osobne potrebe. Microsoft vjeruje da će njegovi profesionalno dizajnirani predlošci i aplikacije za stvaranje sadržaja pomoći svakome da stvori nešto 'inspirativno', a za što vam nije potrebno nikakvo dizajnersko iskustvo.

Svi zainteresirani sada mogu posjetiti web stranicu Microsoft Create i pokazati svoju kreativnost izradom prezentacija, videoobjavama na društvenim mrežama, tiskanim rođendanskim čestitkama i slično. Svi predlošci su potpuno prilagodljivi i organizirani prema platformi društvenih medija (Instagram, Facebook, TikTok i više) te prema temi (rođendan, proračuni ili, naprimjer, letci).

Budući da je web stranica još uvijek u testnoj fazi, nemojte očekivati ​​da će savršeno raditi. Kao što navode iz Microsofta, trenutačno postoje neka ograničenja: web odredište je dostupno samo na engleskom jeziku, a za prilagodbu nekih predložaka morat ćete se prijaviti putem računa na Microsoft Designeru.

Microsoft nije objavio kada će web stranica Microsoft Create izaći iz testne faze, no nema nikakvog razloga da ne isprobate ono što su nam pripremili u MS-u.