MICROSOFT OFFICE

Dobrodošla opcija stiže u Word i PowerPoint, a tiče se slika i Android uređaja

03.11.2022 u 16:03

Bionic
Reading

Microsoft kaže da će ova značajka do korisnika dolaziti 'na kapaljku' kako bi se osiguralo da sustav radi na različitim plaftormama

Microsoft izbacuje značajku za Office Insidere koja dozvoljava izravno ubacivanje slika s Androida u Word ili PowerPoint na webu. Dok Microsoft Windows već nudi mogućnost prebacivanja sadržaja među PC-jem i Androidom uz pomoć aplikacije Phone Link, ovo je prva integracija povezivosti unutar jedne od njihovih aplikacija.

Da biste je aktivirali, otvorite Word ili PowerPoint na webu i u dokumentu birajte Insert > Pictures > Mobile Device. Ako niste povezali vaš PC s Androidom, morat ćete to učiniti ako želite da vam značajka proradi.

Povezivanje se vrši preko QR koda koji se pojavi na ekranu računala te koji morate skenirati kako biste dobili poveznicu na aplikaciju unutar Google Play Storea. Nakon što sve obavite, moći ćete prošvrljati po vašim fotografijama na Androidu i u PowerPoint ili Word ubaciti slike koje želite.

Microsoft kaže da će ova značajka do korisnika dolaziti 'na kapaljku' kako bi se osiguralo da sustav radi na različitim plaftormama. Riječ je o prilično korisnoj značajki koju će koristiti svi koji u dokument hitno trebaju ubaciti fotografiju bez izlaženja iz aplikacije.