IZAZOV ZA RAZVOJNE PROGAMERE

Microsoft traži najbolje aplikacije za Windowse

01.10.2012 u 17:19

Bionic
Reading

Microsoft Hrvatska organizira Windows 8 i Windows Phone App Challenge, natjecanje čiji je cilj stvaranje najboljih aplikacija za nove generacije operativnih sustava te tvrtke

Natječaj je namijenjen razvojnim programerima, ali i svima koji se žele okušati u razvoju aplikacija za nove Microsoftove operativne sustave.

U sklopu natjecanja bit će organizirane i jednodnevne radionice, koje će sudionicima približiti cjelokupno razvojno okružje i tehnike, kroz predavanja i demonstracije stručnjaka.

Krajnji je cilj izazova stvoriti najbolje aplikacije za Windows 8 i Windows Phone 8, koje će biti objavljene na internetskim trgovinama Windows Store i Windows Phone Marketplace.

'Potencijal tržišta pametnih telefona, koje će se tijekom iduće četiri godine udvostručiti, kao i istraživanja koja predviđaju da će korisnici u 2016. godini preuzeti više od 309 milijardi aplikacija, ukazuju na mnogobrojne prilike za razvojne inženjere.

Naš je cilj i strategija korisnicima omogućiti vrhunski softver i usluge te izuzetna korisnička iskustva, a ako je suditi po dosadašnjim natjecanjima App Challenge i hackathonima, domaći su developeri i više nego sposobni izraditi izvanredne aplikacije', kaže Draško Ivanišević, voditelj odjela za promociju razvojne platforme i poslovnih rješenja u Microsoftu Hrvatska.

Svi zainteresirani mogu se odazvati na izazov do 31. siječnja 2013. Prijavite se na adresi appchallenge.mscommunity.hr

Radionice za Windows Phone 8 bit će održane 31. listopada, 21. studenoga i 18. prosinca, a radionice za Windowse 8 bit će 18. listopada, 14. studenoga i 13. prosinca, u uredima Microsofta Hrvatska u u Horvatovoj 82 u Zagrebu.

Projekti će biti ocjenjivani od 1. do 23. veljače, a Microsoft će pobjednike proglasiti 25. veljače 2013.

Važno je također spomenuti da su obje trgovine aplikacijama, Windows Store i Windows Phone Marketplace, dostupne hrvatskim razvojnim inženjerima.

Pritom studenti članovi programa DreamSpark, startupi u Microsoftovom programu BizSpark, kao i svi korisnici pretplate na MSDN mogu potpuno besplatno objaviti aplikacije te tako svoja rješenja ponuditi na globalnom tržištu.

Osim objave aplikacija svih sudionika na internetskim trgovinama Windows Phone Marketplace i Windows Store, Microsoft će i nagraditi najbolje razvojne inženjere.

Autori pet najboljih aplikacija za Windows Phone 8 imaju priliku osvojiti uređaje pogonjene tim operativnim sustavom, šeste i sedme miša Microsoft Touch, a one koji se plasiraju od osmog do desetog mjesta tvrtka će nagraditi tipkovnicama Microsoft Arc.

Autori tri najbolje aplikacije za Windows 8 osvojit će uređaje pogonjene Windowsima 8. Ostale nagrade su iste kao i za Windows Phone 8.