ZBOG ZLOUPORABE

Microsoft se malo zaletio; 'neograničeni' spremišni prostor OneDrivea ograničen na 1TB

08.03.2017 u 13:38

Bionic
Reading

OneDrive, Microsoftov servis za cloud pohranu imao je pravog asa u rukavu. Pretplatnicima Office 365 paketa omogućavao je istinski neograničen spremišni prostor, no još 2015. u Microsoftu su shvatili kako se stvar 'zloupotrebljava' te će postaviti ograničenje na 1TB. To ograničenje postalo je aktivno tek sada, dvije godine nakon najave...

U nekim slučajevima korisnici su 'zlouporabom' (kako ju je Microsoft nazvao) zauzeli i više od 75TB spremišnog prostora na OneDriveu pa je 'pošteno korištenje' postalo problemom. Microsoft je odlučio povući nepopularan potez i ograničiti stvar za ama baš svakoga, iako je posrijedi bio vrlo mali broj korisnika. 

Od 1. ožujka ove godine ograničenje je i službeno aktivno, nakon što su u Redmondu odlučili dati 'pozamašan period vremena' za prilagodbu onima koji su zauzeli više od terabajta prostora. Korisnici diljem svijeta počeli su dobivati novu porciju email poruka u kojima stoji informacija o ograničenju.

Oni koji nisu stigli prebaciti sve podatke na neki drugi servis ili lokalno ne moraju brinuti. Microsoft je opet pružio rok od tri mjeseca da to i učine, prije nego se 'višak' podataka izbriše. 

Još u začetku ove priče mnogi su potrošači odlučili svoje podatke prebaciti negdje drugdje, gdje pojam 'neograničeno' uistinu i znači neograničeno. Jedno je jasno - taman kako je OneDriveu rasla popularnost, u Microsoftu su je odlučili ubiti kod potrošača koji žele smještati gomilu podataka u cloud

Via Slashgear