DYNAMICS NAVISION

Microsoft predstavio poslovna rješenja

  • Autor: Stanislav Šredl
  • Zadnja izmjena 23.04.2009 15:27
  • Objavljeno 23.04.2009 u 14:55
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Zadnja konferencija za medije održana u sklopu ovogodišnjih WinDaysa pripala je Microsoftu i njegovim rješenjima za poslovne korisnike

Na konferenciji su sudjelovali Zoran Šegić, voditelj segmenta rješenja Dynamics za Hrvatsku, Vjekoslav Babić, Microsoftov konzultant za poslovna rješenja i Stjepan Vuković, voditelj programa Dynamics za partnerstva s akademskim ustanovama. Govorilo se o općem stanju tržišta poslovnih aplikacija u Hrvatskoj, koje je prema podacima analitičke kuće IDC vrijedno oko 45 milijuna dolara, a Microsoft na tom tržištu zauzima drugo mjesto. Usprkos krizi taj je segment Microsoftova poslovanja zabilježio solidan rast: licencni prihod porastao je 60 posto, dok je prihod od usluga koje pruža partnerski kanal veći za 100 posto.

Babić je, uz pregled rješenja Dynamics i njegova korištenja u svijetu i Hrvatskoj, istaknuo da je sustav u potpunosti prilagođen lokalnom tržištu i hrvatskoj računovodstvenoj praksi te da se neprestano razvija i dorađuje u suradnji s lokalnim partnerima. Microsoft Dynamics Navision u svijetu trenutačno koristi više od 70 tisuća tvrtki, od čega je više od tristo iz Hrvatske. Sustav danas koristi više od milijardu i 250 tisuća licenciranih korisnika u više od 150 zemalja svijeta.

Govoreći o povezivanju fakulteta, partnerskog kanala i Microsofta, Vuković je objasnio da u programu partnerstva s akademskim ustanovama trenutačno sudjeluje preko tisuću članova diljem svijeta, uključujući i Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu. Članstvo osigurava mogućnost korištenja tehnologije Microsoft Dynamics u nastavi, pristup edukacijskim materijalima, kao i tehničku podršku za fakultete. Vuković je također predstavio i projekt E!Dynamics koji organiziraju udruga eSTUDENT i Microsoft Student Partneri. Riječ je o radionicama u kojima studenti mogu saznati više o rješenjima Microsoft Dynamics, ostvarujući tako priliku da spoje dosadašnja znanja unutar ekonomskih i informatičkih područja s konkretnim primjerima iz poslovne prakse. Time će steći neophodno znanje za korištenje i prilagođavanje rješenja Microsoft Dynamics ERP te će tako biti konkurentniji kao radna snaga nakon završetka studija.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi