REKLAMICE, REKLAMICE

Microsoft opet gnjavi s Edgeom u Windowsima 10

05.11.2016 u 21:07

Bionic
Reading

Novi OS - nove reklame Microsofta. Ovaj put nije u pitanju naporni 'Get Windows 10' popup, već reklama koja se iz taskbara sustava pojavi kako bi rekla da je Microsoft Edge preglednik idealan, brz, uz manje potrošnje baterije i sl. u odnosu na ono čime se korisnik trenutno služi

A tu je i zaseban nagradni program Microsofta (Microsoft Rewards), svojevrstan rebrandirani Bing Rewards poznat prije kolovoza ove godine. Svaki put kad se korisnik služi preglednikom Edge, ubire bodove koje je moguće iskoristiti za besplatne igre i filmove. Problem je u tom što se ovakve reklame prikazuju čak i kada ih je korisnik onemogućio, a obično iskaču ako se Edge ne koristi neko vrijeme.

U svakom slučaju, Microsoft nije posebno sretan što korisnici jednostavno gravitiraju drugim preglednicima...koji nisu Microsoftovi. Preglednik Edge u mnogočemu razbija konkurenciju, no istovremeno ima i manje značajki na koje su internauti danas navikli.



Da nije u pitanju tek promocija za nagradni program sugeriraju i screenshoti drugih ne pretjerano sretnih korisnika koji obavijesti dobivaju i u Action Center dijelu Windows 10 OS-a: