PRIJAVITE SE NA VRIJEME

Microsoft nudi besplatnu edukaciju nastavnicima

20.10.2015 u 07:26

Bionic
Reading

U tijeku su prijave na dva Microsoftova edukacijska programa koji nastavnicima i učiteljima pružaju mogućnost dodatnog obrazovanja za korištenje tehnologija te tvrtke

Za online natječaj 'MIXathon Challenge 2015-2016', koji je dio globalne inicijative 'Microsoft in Education' - osmišljene kako bi se povezali učitelji - mogu se prijaviti učitelji i nastavnici iz 32 zemlje srednje i istočne Europe do 31. prosinca 2015.

Za sudjelovanje je potrebno napraviti 15-minutno interaktivno predavanje na temu po vlastitom izboru koristeći Office Mix. Iz svake će zemlje biti odabran jedan učitelj koji će ju predstavljati na regionalnom događaju.

U Hrvatskoj se drugu godinu zaredom održava 'Microsoft Innovative Educator', program kreiran kako bi se prepoznali učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola koji učinkovito koriste moderne tehnologije te unaprijedile njihove kompetencije u nastavi. Za sudjelovanje potrebno prezentirati jedno od vlastitih predavanja i obrazložiti elemente inovativnosti, a moguće je prijaviti se do 31. listopada 2015.

400637,400807,400779,400018
U okviru programa, tijekom godine dana učitelji i nastavnici će imati priliku sudjelovati na raznim edukativnim događanjima, komunicirati s kolegama iz cijelog svijeta te dijeliti mišljenja o obrazovanju.

'Program 'Microsoft Innovative Educator' mi je pružio priliku za stručno usavršavanje, kao i mogućnost povezivanja s nastavnicima i učiteljima iz cijelog svijeta, s kojima sam razmijenila znanja, iskustva i spoznaje te zajednički osmislila obrazovne projekte za poboljšanje kvalitete nastave.

Zato sam i ove godine uključena u program', kaže Lidija Kralj, profesorica matematike i informatike iz osnovne škole Veliki Bukovec i voditeljica projekta 'Sigurniji internet za djecu' koja je prošle godine dobila priznanje 'Microsoft Innovative Educator' i bila uvrštena među pet europskih najinovativnijih učitelja.