PRIVLAČE NOVE KORISNIKE

Microsoft Edge uskoro dobiva potpuno besplatan VPN, ali postoji kvaka...

02.05.2022 u 11:14

Bionic
Reading

Microsoftov najnoviji internetski preglednik pokazao se uspješnim, a kako bi dobili bolji udio u globalnoj pokrivenosti, odlučili su dodati ograničen VPN koji pokriva samo 1 GB internetskog prometa

Microsoft neprestano pokušava navući čim više ljudi da preuzmu Edge, a neki od njih bili su bolje prihvaćeni od drugih. Najnovija udica za internaute dolazi u obliku nove značajke. Prema Vergeu, kompanija je razotkrila da će dodati besplatan VPN u preglednik Edge.

Alat će, kažu iz Microsofta, enkriptirati vašu internetsku mrežu, što znači da ćete pomoću njega podatke moći zaštititi od vašeg pružatelja internetske usluge. Kao što to obično ide sa VPN-ovima, Edge Secure Network moći ćete iskoristiti kako biste zaštitili vašu lokaciju te si omogućili pristup uslugama koje bi u vašoj zemlji možda bile blokirane.

Ako jako često putujete i treba vam pristup 'domaćim' uslugama, velike su šanse da ćete Microsoftovu ponudu zaobići u najširem luku. Usluga je, naime, ograničena na samo 1 GB prometa mjesečno. Također valja naglasiti da će vam za aktivaciju VPN-a trebati Microsoft račun.

Usluga još nije dostupna, no kad bude, bit će dostupna preko Edgeovog izbornika s tri točkice. Nova opcija pod imenom Sigurna mreža (Secure Network) uključit će VPN. Nakon što dovršite surfanje, ona će se automatski isključiti.