nova runda otkaza

Meta otpušta još 6000 ljudi?

24.05.2023 u 15:40

Bionic
Reading

Meta upravo provodi najnoviji krug otpuštanja, za koje se procjenjuje da će utjecati na oko 6000 ljudi. Ova smanjenja u kompaniji dio su takozvane ‘godine učinkovitosti’, u kojoj se Meta masovno restrukturira da bi uštedjela novac i poboljšala organizacijsku strukturu

Baš kao što je to bilo i najavljeno, tvrtka Meta Platforms prolazi kroz još jedan krug masovnih otpuštanja. Otkazi su dio šireg restrukturiranja, što je glavni izvršni direktor Mark Zuckerberg nazvao 'godinom učinkovitosti'.

Zaposlenici Mete znali su da stižu otkazi. Osnivač i glavni izvršni direktor Zuckerberg najavio je u objavi na blogu još u ožujku da će ukinuti 10.000 radnih mjesta kroz dva kruga otpuštanja krajem travnja i svibnja. Da podsjetimo, Meta je već u studenom ukinula 11.000 radnih mjesta.

Ovotjedna otpuštanja prvenstveno su bila usmjerena na poslovne odjele dok su travanjska otpuštanja utjecala na tehnološke timove. Od početka restrukturiranja ukupno je oko 21.000 ljudi izgubilo posao u Meti, smanjujući globalni broj zaposlenih u tvrtki za oko četvrtinu od studenog, kada je tvrtka prije poznata kao Facebook imala oko 87.000 zaposlenika.

‘Otkako smo prošle godine smanjili našu radnu snagu, iznenađujuće je to da su mnoge stvari išle brže’, napisao je Zuckerberg u objavi na blogu u ožujku. ‘Gledajući unatrag, podcijenio sam neizravne troškove projekata nižeg prioriteta’, rekao je Zuckerberg, a donosi TechCrunch.