šef facebooka iskreno

Mark Zuckerberg o vjeri: Zadnje godine učinile su me poniznijim

06.02.2020 u 11:11

Bionic
Reading

'Postao sam bliži vjeri. Zadnjih nekoliko godina učinile su me poniznijim. Utješno je znati i imati povjerenja kako postoji nešto veće od nas...', izjavio je prvi čovjek Facebooka

Suosnivač i glavni izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg rekao je kako je zadnjih nekoliko godina postao religiozniji zbog toga što je postao otac i izazova s kojima se suočavala tvrtka na čijem je čelu.

TEHNO PREGLED

Pogledajte neke od najjednostavnijih i najboljih nadzornih kamera u ponudi

Pogledaj galeriju

Odgovarajući na pitanja tijekom konferencije u američkoj saveznoj državi Utah 35-godišnji direktor progovorio je otvoreno o svom judaizmu kao rijetko kad prije.

Kad su ga pitali o mentorima Zuckerberg je skliznuo u teme vezane uz religiju. 'Postao sam bliži vjeri. Zadnjih nekoliko godina učinile su me poniznijim. Utješno je znati i imati povjerenja kako postoji nešto veće od nas... Zato imam toliko povjerenja u demokraciju općenito, zašto mi je važno ljudima dati priliku za izražavanje', rekao je, dodavši kako nije mislio reći kako mu je Svevišnji bio mentor.

Na približavanje vjeri potakli su ga problemi Facebooka i rođenje njegove dvije kćeri, danas starih četiri i dvije godine.

Zuckerberg je odrastao u židovskom okruženju u Dobs Ferryju u New Yorku. Vrlo rijetko javno govori o svojem vjerskom opredjeljenju.

U odgovoru na svoju objavu na Facebooku 2016. godine naveo je kako se nakon razdoblja preispitivanja više ne smatra ateistom. 'Odgojen sam kao Židov. Prošao sam fazu kada sam dovodio vjeru u pitanje, ali sad smatram kako je religiija vrlo važna', naveo je.

Njegova supruga Priscilla Chan je budističke vjeroispovijesti, piše Business Insider.