PIŠE DRAŽEN TOMIĆ

Malim tvrtkama 4G mreža je od najveće pomoći

09.06.2015 u 12:02

Bionic
Reading

Kada ste mala tvrtka, što znači da zapošljavate do 49 ljudi, a i morate primjerice imati nekoga za zaštitu na radu, brz pristup internetu olakšat će vam poslovanje jer možete biti u pokretu, a ured će vam biti doslovno virtualan. Nećete izbjeći obveze, ali barem možete malo uživati

Brze 4G mobilne mreže idealno su sredstvo za komunikaciju unutar tvrtke bilo da koristite računalo, bilo pametni telefon, bilo tablet. Pa iako država to traži, ureda u klasičnom smislu riječi ne morate imati, jer ured je zapravo tamo gdje ste vi – u kafiću, na plaži, u šumi, na cesti. Zaista posvuda.

Zahvaljujući brzom internetu, mali poduzetnici mogu držati u korak s velikim. Iako i oni veliki koriste brzi internet, zbog toga što je to prije samo nekoliko godina za male tvrtke bilo preskupo one su gubile konkurentsku prednost.

Ipak, razvoj brzog 4G interneta u svim dijelovima iznimno je važan te najave da će pokrivenost dosegnuti i više od 90 posto svakako treba razveseliti poduzetnike u manje razvijenim područjima. Uspostava 4G mreža jeftinija je i brža nego uspostava brzog fiksnog širokopojasnog interneta, bilo putem optike, bilo putem bakra, odnosno klasičnih telefonskih linija. Upravo mobilni internet, osim bržeg pokrivanja signalom, donosi sasvim nove mogućnosti za male tvrtke, za njihov razvoj i konkurentnost - one svojim zaposlenicima daju priliku za poboljšanje učinkovitosti jer se smanjuje potreba za uredskim radom, bolje rečeno sjedenjem u uredu.

Posao je jednostavno s vama i uz vas, a mnogi su to sigurno osjetili i tijekom ovog produženog vikenda. Nije bilo važno gdje ste. Neki će reći da to stalno ponavljamo, ali to je činjenica. I dok su neki bili na moru, mi smo ovog vikenda malo snimali u jednom od najljepših dvoraca Hrvatskog zagorja, u Trakošćanu.

Kako bismo ubrzali proces rada na filmskom uratku, nakon snimanja dronom poželjeli smo odmah poslati velike videodatoteke u montažu. Iako karta pokrivenosti kaže da smo bili na rubu trenutne maksimalne pokrivenosti za 4G, uspjeli smo pronaći signal i videodatoteke su brzo bile na montažerovom desktopu u produkciji. Uštedjeli smo vrijeme, što je za male, ali i velike tvrtke, zaista idealno.

Upravo u sličnim situacijama mogućnost rada u mobilnom uredu, bilo kada i bilo gdje, zaista je idealna, a za video 4G i jednostavno fantastična.

Pročitajte i ovo: