PIŠE: DRAŽEN TOMIĆ

4G je brza mreža koja ne puca

27.05.2015 u 10:40

Bionic
Reading

Kada pokušavate voditi posao, stabilnost je prioritet, a to možete postići upravo zahvaljujući 4G mreži. Njezina prednost nije samo brzina, već i činjenica da 4G jednostavno ne puca. Za tvrtke, bile one male ili velike znači da moraju osvježiti svoju postojeću tehniku u segmentu mobilnih uređaja – tablete, mobilne telefone

Nekad smo koristili USB stickove, danas oni jednostavno nisu prioritet jer mobiteli ili tableti mogu biti mali prijenosni hot spotovi, upravo onakvi kakve koristimo u uredima. Oni koji su više u tehnologiji znat će da postoje i prijenosni hot spotovi, dakle što se tehnologije tiče, ona je tu, nema isprike da brzine nema i već spomenute stabilnosti prijenosa.

Spominjali smo već da danas mobilni radnici prevladavaju, a to je vidljivo svuda oko nas. Svi su gotovo svugdje na pametnim telefonima i tabletima, bilo da su na internetu radi zabave ili posla. Poslovne ljude prepoznat ćete i dalje po tome što većinom koriste računala, a zahvaljujući 4G mrežama, ne morate više tražiti najpovoljniji i najbrži signal, jer on je jednostavno tu. I ne puca…

Danas posao ovisi o prisutnosti na mreži, brzoj dostupnosti informacijama bez obzira na to imate li vlastiti web-portal, web-stranicu tvrtke ili jednostavno sa svojim korisnicima ili zaposlenicima komunicirate mailom, koristite poslovne aplikacije za upravljanje poslom.

Imati mogućnost slati velike dokumente, jer, evo, dok ovo pišem i sjedim uz more u Rovinju, jutro je i tek je zora svanula i zahvaljujući upravo 4G mreži šaljem netom snimljene fotografije. Pritom mi 4G omogućuje slanje i videozapisa. Sve je to u mome poslu iznimno važno.

Drugima je pak važan pristup informacijama iz poslovnih sustava, pretraživanje i analiza podataka radi bržeg donošenja odluka. Upravo je brz i stabilan pristup internetu omogućio da jednostavno više ne moramo čekati i posao i vrijeme iskoristiti na najbolji mogući način. I dok ovo završavam, baš zahvaljujući 4G mrežama mogu se malo opustiti i uživati u jutarnjoj tišini i moru okupanom prvim zrakama sunca.

Svakako pročitajte i ovo: