VRH PONUDE

LG G3 je stigao, a evo i prvih dojmova

17.07.2014 u 12:55

  • +9

LG G3

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Bionic
Reading

Nakon svjetske premijere u svibnju te hrvatske tijekom lipnja, došlo je vrijeme da LG G3, top model pametnog telefona kompanije, krene u pohod na domaće tržište. Iskoristili smo priliku te započeli naše druženje s ovim primamljivim uređajem

'Simple is the new smart' slogan je s kojim je LG svoju perjanicu G3 poslao na tržište, a nakon nekoliko dana druženja s uređajem slobodno možemo potvrditi da su u kompaniji napravili dobar posao. S hardverske strane G3 nudi vrh ponude dobavljača komponenti za uređaje ove vrste, a uz LG-jeve softverske dodatke plan 'redefiniranja koncepta pametnog i jednostavnog' dobiva puni smisao.

LG G3 pokreće četverojezgreni Qualcommov Snapdragon 801, radnog takta do 2,5 GHz. Ima Quad HD zaslon dijagonale 5,5 inča (13,9 centimetara), razlučivosti 2.560 puta 1.440 piksela (gustoća 538 ppi). Upravo dimenzija zaslona uređaj svrstava u kategoriju phableta, ako uzmemo u obzir činjenicu da u kategoriju phableta ulazi sve što ima zaslon veći od 5,01 do maksimalnih 6,9 inča, no u kompaniji uređaj komuniciraju isključivo kao 'pametni telefon'.

Iako pozamašan dimenzijama, G3 daje dojam nešto manjeg uređaja, a što samo doprinosi ukupnom dojmu praktičnosti. Jednako tako, tipka za aktiviranje uređaja, smještena sa stražnje strane, ponovo opravdava svrhu postojanja s obzirom na položaj uređaja u dlanu korisnika.

No LG se pobrinuo da korisnicima kojima ovakav način 'buđenja' uređaja ne odgovara stražnji gumb uopće ne moraju koristiti. Upravo iz tog razloga, predstavljen je LG Knock Code - mogućnost otključavanja i zaključavanja telefona osobnim uzorkom, odnosno tapkanjem po bilo kojem dijelu zaslona od dva do osam puta. Takva akcija ne samo da će 'probuditi' mobitel, nego će ga direktno i otključati što je činjenica na kojoj smo kompaniji izuzetno zahvalni. Nema više potrebe prvo za pritiskom na hardversku tipku kako bi se zaslon aktivirao te zatim unošenje uzorka otključavanja. Bravo, LG.

LG je u G3 upakirao još ponešto svojih softverskih poboljšanja, poput recimo tipkovnice Smart Keyboard, koja smanjuje pogreške pri tipkanju za do 75 posto praćenjem i analiziranjem navika te omogućava prilagodbu položaja tipkovnice, Smart Notice koji daje razne prijedloge i preporuke na temelju ponašanja korisnika, načina korištenja telefona i lokacije te skup sigurnosnih značajki Smart Security.

S hardverske strane za ovaj početni pregled svakako bismo istaknuli stražnju 13-megapikselnu kamericu koja, osim uobičajenih značajki, donosi optičku stabilizaciju te laserski autofokus, opciju inače prisutnu na SLR uređajima. Svakako treba pohvaliti i ugrađenu moćnu bateriju, kapaciteta 3.000 mAh-a, koja će pak osigurati da vas uređaj ne ostavi na cjedilu u ključnom trenutku.

Toliko za sada u ovom kratkom inicijalnom pogledu na mobitel LG G3. U prilogu su specifikacije uređaja, a nabaviti ga možete u ponudi HT-a po ovim cijenama

Ključne specifikacije:

• Procesor: Qualcomm Snapdragon™ 801 (četverojezgreni takta do 2,5 GHz)
• Zaslon: 5,5-inčni Quad HD IPS (2560 x 1440, 538 ppi)
• Memorija: 16 / 32 GB eMMC ROM s 2 / 3 GB DDR3 RAM / utor za microSD (do 128 GB)
• Kamera: glavna 13.0 MP uz OIS+ i Laser Auto Focus / prednja 2.1 MP
• Baterija: 3.000 mAh (izmjenjiva)
• Operacijski sustav: Android 4.4.2 KitKat
• Dimenzije: 146,3 x 74,6 x 8,9 mm
• Težina: 149 g
• Mreža: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mbps (3G)
• Povezivost: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth Smart Ready (Apt-X), NFC, SlimPort, A-GPS/Glonass, USB 2.0
• Boje: crna, bijela, zlatna
• Ostalo: Smart Keyboard, Smart Notice, Knock CodeTM, Guest Mode itd.