ŠTO IM TO TREBA?

Lexus priprema vlastiti Hoverboard

24.06.2015 u 12:41

Bionic
Reading

Iz godine u godinu, neka tvrtka sjeti se iskoristiti 'Hoverboard Hype', računajući na to da će generacije koje su uživale u filmovima 'Povratak u budućnost' podijeliti viralni sadržaj s drugima. Pa, na to su se iz nekog bizarnog razloga odlučili i u Lexusu, Toyotinom odjelu za izradu luksuznih automobila

U drugom nastavku filma 'Povratak u budućnost', Marty McFly putuje upravo u 2015. godinu, a Lexus tvrdi da je na svom letećem skateboardu radio godinu i pol s hrpom stručnjaka kako bi sve bilo spremno 'na vrijeme'.

U Lexusu ne štede na epitetima s opisivanjem Lexus Hoverboarda, navodeći i kako su tehnologije omogućile tvrtki da izvede 'nemoguće' - izradi pravi leteći skateboard. No detalji govore o korištenju magnetske levitacije, zahvaljujući permanentnim magnetima i supravodičima koje hladi tekući dušik. Opet - u tom smislu nije riječ o ničem posebno novom u tehnološkom smislu, a dok u Lexusu potvrđuju da je njihov hoverboard stvaran, postoji kvaka...

Naravno, kvaka leži u tom da je potrebna posebna podloga - baš kao i u svim dosadašnjim letećim skateboardima. Posebnost ovog proizvoda, pored pare koja izlazi iz njegovih otvora, svakako je dizajn. Lexus tvrdi da je za izradu ove 'igračke' koristio najluksuznije i najmodernije materijale, poznate iz svojih vozila. Što to sve znači? Pa, još nije potpuno jasno, ali tvrtka poziva na praćenje tjednih novosti na svojim kanalima.

S obzirom na to da je nekoliko automobilskih proizvođača već eksperimentiralo ili čak integriralo neki oblik 'magnetskog' ovjesa na svojim vozilima, velika je vjerojatnost da nešto u tom smislu priprema i Lexus. No treba pričekati dalje službene novosti.

Bloomber Business otkriva kako Toyota već neko vrijeme radi na konceptu automobila koji bi se kretao poput Maglev vlaka, bez otpora same ceste poput uobičajenih automobila. Konačne informacije bi trebale stići 21. listopada 2015, upravo na poznati dan iz filmskog serijala.