SERIJA L

Lenovo najavio ekološke ThinkPade

20.04.2010 u 12:53

Bionic
Reading

Nova serija L ThinkPada hvali se ekološkim predznakom. Računala su napravljena od recikliranih materijala te su vrlo efikasna

Dva dana prije Dana planeta Zemlje, Lenovo je predstavio svoju novu seriju prijenosnih računala ThinkPad kojima je briga za okoliš glavna značajka. Prijenosnici serije L djelomično se izrađuju od recikliranih materijala. Kao sirovina su korištene potrošene boce za vodu te reciklirane računalne komponente. Osim korištenih materijala, Lenovo tvrdi da su L ThinkPadi 40 posto energetski efikasniji od drugih prijenosnika, no ne preciziraju o kojim se to drugim prijenosnicima radi pa ovu informaciju treba uzeti s rezervom.

Za sada su predstavljeni modeli sa 14-inčnim i 15-inčnim monitorima, L412 i L512. Koriste Intelove procesore Celeron P4500, Core i3 i Core i5 te integrirana grafička rješenja Radeon. Najjeftiniji model ima cijenu od 649 dolara i baziran je na procesoru Celeron P4500, ima disk kapaciteta 160 GB i jedan gigabajt memorije. Jače komponente podrazumijevaju i višu cijenu. L ThinPadi trebali bi krenuti u prodaju početkom sljedećeg mjeseca. Očekujemo da će i njihove kutije biti izrađene u skladu s ekološkim standardima.