NOVITETI

Krajem srpnja stižu nam novi HP-ovi Pavilioni

22.06.2016 u 08:47

Bionic
Reading

U portfelju novih HP-ovih računala, dostupnih u više boja, nalaze se convertible (prijenosnih računala s mogućnošću zaokretanja 360 stupnjeva) i prijenosna računala namijenjena studentima i kućnim korisnicima

Convertible računala i prijenosnici HP Pavilion tanji su i lakši od računala prethodne generacije. Opremljeni su litij-ionskim baterijama Prismatic Lithium, za koje u HP-u tvrde kako imaju dulji vijek trajanja te rješenjem HP Fast Charge koje može napuniti bateriju računala do 90 posto u 90 minuta i kada je računalo isključeno.

HP Pavilion x360, dostupan u pet boja, obilježen je dizajnerskim rješenjem digital thread. Uz platforme od 11,6 inča (29,4 centimetra) i 13,3 inča (33,7 cm) po dijagonali sada je tu i model od 15,6 inča (39,6 cm) s prilagodljivom zglobnicom koja je promijenjena kako bi omogućavala četiri različita položaja prijenosnog računala (laptop, tablet, tent i stand).

Uz digital thread, HP Pavilion odlikuju neupadljiva grafika, pet novih boja te opcija s kamerom Intel RealSense, uz pomoć koje možete koristiti rješenje za zaključavanje računala prepoznavanjem lica Windows Hello.

Nova računala HP Pavilion nude audio rješenje B&O Play i opcionalne IPS zaslone visoke razlučivosti (za modele sa zaslonima dijagonale 13,3 i 15,6 inča) te Intelove (Celeron i Pentium, odnosno najviše šesta generacija procesora Core i7, ovisno o modelu) ili AMD-ove procesore i grafička rješenja.


Računala Pavilion x360 dostupna su u nekoliko boja, uključujući srebrnu, zlatnu, plavu, crvenu i ljubičastu. U HP-u tvrde kako baterije novih modela mogu trajati od sedam do devet sati i petnaest minuta, ovisno o modelu. Mogu imati do 12 GB memorije s višestrukim opcijama za skladištenje (HDD/SSD/SSHD).

Tipkovnice su standardne veličine s neobaveznim pozadinskim osvjetljenjem na modelima veličine 13,3 i 15,6 inča te tipkama čija putanja iznosi 1,5 milimetara.

Novi Pavilioni dostupni su u nekoliko boja, uključujući srebrnu, zlatnu, bijelu, crnu, crvenu, plavu i ljubičastu. Pogoni ih šesta generacija procesora Intel Core, sve do procesora i7, s neobaveznim grafičkim rješenjima NVIDIA GeForce 940MX, NVIDIA GeForce GTX 950M ili NVIDIA GeForce GTX 960M odnosno četverojezgreni AMD A10-9600P s neobaveznom grafikom Radeon R7 na odabranim modelima.

Imaju do 16 GB memorije te SSD disk do 512 GB odnosno do dva TB za opcije s jedinstvenim rješenjem za skladištenje ili opcije s dvostrukim rješenjem za skladištenje s HDD diskom od najviše 2 TB9 te SDD diskom od 128 GB na odabranim modelima.


Za odabrane modele računala Pavilion dostupan je optički disk, kao i zasloni od ruba do ruba zasloni visoke razlučivosti (HD) ili IPS zasloni potpune visoke razlučivosti (FHD).

HP je ponudio i novi zaslon razlučivosti 4K HD Pavilion od 32 inča (81,2 cm), sa širokim kutom gledanja te stopostotnom pokrivenosti područja boje s RGB. Osim toga, moći ćete prijenosnik spojiti na svoje uređaje putem dvostrukog HDMI-ja, DisplayPortaTM i USB-a.

Računalo Pavilion od 32 inča opremljeno je i tehnologijom AMD FreeSync koja smanjuje smetnje na slikama, olakšava igranje igara i skraćuje vrijeme zaostajanja miša za igrom.

Očekuje se kako će računalo HP Pavilion x360 od 11,6 inča kod nas biti dostupno krajem srpnja, po početnoj cijeni od 3.799 kuna. Model od 13,3 inča stiže u isto vrijeme po početnoj cijeni od 4.499 kuna, dok će model od 15,6 inča kretati od 4.799 kn.

Početna cijena računala HP Pavilion od 15,6 inča bit će od kraja srpnja 2.699 kn. Za model s NVIDIA GTX Graphics morat ćete izdvojiti 5.999 kn. Model sa zaslonom dijagonale 17,3 inča imat će početnu cijenu 6.099 kn, a onaj s 32 inča 3.499 kn.

Sve su cijene s PDV-om.