mir i tišina

Koristite li i vi ovu super korisnu značajku Google Chromea?

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 12.03.2018 09:40
  • Objavljeno 12.03.2018 u 09:40
Chrome 57 sada će trošiti mnogo manje resursa uz mnoštvo otvorenih tabova

Chrome 57 sada će trošiti mnogo manje resursa uz mnoštvo otvorenih tabova

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Iznimno korisna opcija za sve korisnike popularnog preglednika omogućuje trajno 'utišavanje' napornih web stranica

Google Chrome je tijekom siječnja dobio nadogradnju koja sadrži brojne korisne novitete, no jedan od najboljih definitivno je mogućnost trajnog utišavanja stranica koje automatski pokreću videoisječke bez vašeg odobrenja.

Uobičajene nadogradnje za Google Chrome najčešće uključuju ispravke brojnih bugova kao i niz sigurnosnih poboljšanja koja u pravilu ne mijenjaju način na koji svakodnevno koristite preglednik. S vremena na vrijeme, doduše, u sklopu nadogradnji znamo dobiti jako dobre stvari, naglašava Business Insider.

Korisnici Chromea tako sada mogu desnim klikom na karticu izabrati stavku 'Mute Site' (utišaj stranicu) ne bi li osigurali da ona nikada ne reproducira zvuk. Također možete kliknuti na lokot u gornjem lijevom kraju trake s adresom, spustiti se do stavke 'Sound' i jednostavno kliknuti na 'Block'. Ova značajka funkcionira i nakon što utišate stranicu u modu za privatno surfanje.

  • +16
  • +13

Ovo su najbolji dodaci za web preglednik Chrome

Izvor: Profimedia / Autor: Paul Kennedy / Alamy

 

Ako želite čuti zvuk na videoisječcima unutar blokirane stranice, morat ćete ju odblokirati izborom opcije 'Unmute Site'. Ukratko, nećete više imati problema sa stranicama koje pokreću videe u pozadini, već ćete se bez smetnji moći koncentrirati na one koje trenutno gledate.

Prije uvođenja značajke za utišavanje cijelih stranica postojala je ona koja to radi samo za izabranu karticu 'Mute Tab' koja je utišavala stranicu sve dok karticu ne biste zatvorili. Uvođenjem mogućnosti utišavanja cijele stranice, ovaj problem je elegantno riješen.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!