VIŠEMJESEČNO KAŠNJENJE

Konkurencija Tinderu: Facebook Dating napokon stiže u Europu, dostupan je i kod nas

22.10.2020 u 10:28

Bionic
Reading

Nudi iste značajke kao i u Sjedinjenim Državama, koristeći vaš postojeći profil kako bi pronašla osobe sličnih interesa i sklonosti

Facebook Dating, aplikacija kojom najveća društvena mreža svijeta namjerava konkurirati Tinderu i drugim servisima za spajanje usamljenih srca, dostupna je od sad u Europi.

Europska premijera se trebala dogoditi još za Valentinovo, ali je odgođena kako bi aplikacija mogla biti usklađena s Općom uredbom o zaštiti podataka, piše Verge.

Facebook Dating u Europi nudi iste značajke kao i u Sjedinjenim Državama, koristeći vaš postojeći profil kako bi pronašla osobe sličnih interesa i sklonosti. Pritom u obzir uzima vašu aktivnost na Facebooku i, ako to dozvolite, grupe čiji ste član i događanja za koja ste pokazali zanimanje.

Zasad je dostupna samo kao kartica u Facebookovoj aplikaciji za mobitele, ali je duboko integrirana s ostalim proizvodima i servisima koje ta društvena mreža nudi.

Vaš profil može povući Story i fotografije s Instagrama, možete pokrenuti video pozive putem Messengera, a tu je i značajka Secret Crush koja pretražuje još i ljude na Instagramu kako bi našla potencijalnog para.

Facebook Dating također dolazi s nizom značajki za zaštitu privatnosti, kao i postavki za dijeljenje podataka.

Nova aplikacija dostupna je u više od 50 država, među kojima su Austrija, Belgija, Bugarska, Cipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Hrvatska, Irska, Island, Italija, Latvija, Litva, Lihtenštajn, Luksemburg, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska i Velika Britanija.