POBJEDA ZA FBI

Kim Dotcom je dolijao; slijedi izručenje SAD-u

24.12.2015 u 13:14

Bionic
Reading

Pravna bitka Kim Dotcoma dobila je novi nastavak. Novozelandski sudac Nevin Dawson presudio je kako je kontroverznog internetskog poduzetnika moguće izručiti Sjedinjenim Državama

Uz Dotcoma, na putu za zatvor u SAD-u mogli bi se naći suoptuženici Mathias Ortmann, Bram van der Kolk i Finn Batato, sve redom djelatnici servisa Megaupload.

Tijekom desetotjednog saslušavanja, okončanog u studenom, odvjetnici Dotcoma i društva obranu su bazirali na tvrdnji kako je Megaupload služio tek kao posrednik za razmjenu sadržaja između korisnika. No, sudac Dawson je to odbacio.


Odvjetnici su odmah uložili žalbu, što je odgodilo izručenje koje prema novozelandskim zakonima mora odobriti ministrica pravosuđa Amy Adams, ali tek nakon što su iskorištene sve druge mogućnosti koje nudi pravni sustav. I njenu se odluku može pravno preispitivati, što bi dodatno moglo odgoditi izručenje.

Odluka suca Dawsona ipak je pobjeda za FBI i poraz za Dotcoma i ostale, iako potonji ostaju na slobodi uz jamčevinu sve dok žalbe ne budu riješene.

Više:Neowin