STRUčna nagrada

Kia osvojila tri nagrade za dizajn svojih modela

02.05.2017 u 07:40

Bionic
Reading

Kia je osvojila tri poznate nagrade Red Dot za dizajn modela Optima Sportswagon te Niro i novi Rio, ukupno osamnaest u posljednjih osam godina

Kia, korejska tvrtka koju se primarno ne povezuje s dizajnom, već s pouzdanim i cjenovno prihvatljivim automobilima, osvojila je dizajnerske nagrade Red Dot i među ovogodišnjom konkurencijom zabilježila trostruku pobjedu. Optima Sportswagon, hibridni crossover Niro i potpuno novi Rio pobijedili su u svojim kategorijama. Optima Sportswagon za svoj izvanredan dizajn osvojila je najprestižniji naziv ‘najbolji od najboljih’, dok je Niro pohvaljen zbog posvećenosti detaljima.

Kia je inače od 2009., kada je kao najstariji korejski proizvođač automobila dobila svoju prvu nagradu (za model Soul), osvojila već 18 nagrada Red Dot. Natjecanje, koje se još od 1955. godine provodi pod okriljem dizajnerskog centra njemačke savezne pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija, slovi kao jedno od najprestižnijih na svijetu na području dizajna. Žiri čini 39 nezavisnih stručnjaka, među kojima su nezavisni dizajneri, profesori dizajna i novinari. Za priznanja za 2017. godinu natjecale su se tvrtke iz 54 zemlje, koje su prijavile više od 5500 proizvoda.