POVEZANE I UČINKOVITE

Kamere za nadzor brzine sljedeće generacije su otporne i na metke

10.08.2016 u 08:30

Bionic
Reading

Vitronic Enforcement Trailer rezultat je rada njemačke kompanije koja se bavi automatizacijskim sustavima i tehnologijama vezanim uz nadzor prometa. Posrijedi je nadzorna kamera s LIDAR sustavom, koji prati više prometnih traka istovremeno, a u sebi krije i bežičnu povezivost kako bi se oni u prekršaju odmah obradili

Zahvaljujući pokretljivosti i činjenici da je na bilo koju lokaciju uz cestu može postaviti tek jedna službena osoba, kao i tome da je virtualno neprobojna, VET nadzorna kamera bi se uskoro mogla naći na mnogo, mnogo prometnica.

Na jednom punjenju baterije sustav može funkcionirati pet dana - i to potpuno samostalno. Fotografije i podaci vezani uz prekršitelje bežično se šalju u policijsku postaju na obradu, preko enkriptirane veze - kako hakeri ne bi upadali u sustav.


S obzirom na dizajn, dovesti ovu 'prikolicu' na određenu lokaciju uistinu je jednostavno, a nakon postavljanja se kotači uvlače i osjetljivi elementi (signalizacija, pločice i sl.) ostavljaju unutar sustava. Od vandala je zaštićen na sve moguće načine osim onog očitog - sprejanja površine.

Njemačka kompanija Vitronic navodi kako je sustav primarno osmišljen za postavljanje na prometnicama gdje bi smještanje policije bilo rizično ili otežano.

U ovom trenutku VET se testira diljem Njemačke, a pokaže li se stvar uspješnom - zna se što slijedi.