APPLEOVIM STOPAMA

Kakvu to pametnu debitnu karticu pripremaju u Googleu?

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 21.04.2020 08:46
  • Objavljeno 21.04.2020 u 08:46
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Lars Hagberg / Alamy / Alamy / Profimedia

Kao i Appleova predstavljena prošle godine, nova Googleova kartica povezivala se s aplikacijom i omogućavala kupovinu korištenjem kartice, mobitela ili online, kao i praćenje aktivnosti na računu online

U Googleu navodno rade na razvoju pametne debitne kartice koja bi imala fizičko i virtualno izdanje, povezano s odgovarajućim računom.

Kartice bi trebale biti kobrendirane s bankama partnericama kao što su CITI i Stanford Federal Credit Union, ovisno o tome u kojoj je račun otvoren.

ljudska psihologija

Devet neobičnih kvaliteta posjeduju samo inteligentni ljudi. Jeste li i vi među njima?

Pogledaj galeriju
9

Platforma Google Pay trenutno nudi online i transakcije između korisnika, kao i oblik beskontaktnog plaćanja za više banaka, ali ne i vlastitu Googleovu karticu.

Apple je svoju karticu počeo nuditi prošle godine, u suradnji s bankom Goldman Sachs. Nova Googleova kartica na sličan bi način povezivala se s aplikacijom i omogućavala kupovinu korištenjem kartice, mobitela ili online, kao i praćenje aktivnosti na računu online.

O samoj kartici se zasad zna vrlo malo. Čini se kako će imati čip kakav se koristi u Visinoj mreži, kako će biti moguće podizati sredstva i podizati ih s nje, vjerojatno uz pomoć aplikacije Google Pay te kako će se Google u velikoj mjeri oslanjati na postojeću bankovnu infrastrukturu. Ali, to je ujedno prilika za naplatu raznih naknada i otvaranja novih izvora prihoda za diva iz Mountain Viewa.

Također, nema jasnih odgovora kako u Googleu namjeravaju zaštititi privatnost korisnika - da li korištenjem postojećih mjera ili planiraju uvesti dodatne, piše Business Insider.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!