STIŽE NOVA APLIKACIJA

Kakvu to glazbenu aplikaciju kuhaju u Facebookovu laboratoriju?

30.05.2020 u 19:52

Bionic
Reading

Aplikacija Collab zasad je dostupna samo za iOS, korisnicima koji žive u Kanadi i SAD-u. Mogla bi biti zanimljiva svima koji se žele okušati u - skladanju

Collab, nova Facebookova eksperimentalna aplikacija iza koje stoji tim NPE, omogućava skladanje kratke glazbene kompozicije kojoj potom možete dodati do dvije druge skladbe nastale u zajednici kako bi dobili složeniji aranžman.

Također je moguće miksati i povezivati video zapise koje su isključivo napravili drugi ljudi. Koji god pristup odabrali tri će video zapisa usklađeno se reproducirati kako bi nastala pjesma.

Zapise drugih ljudi možete pronaći listajući po sučelju aplikacije. Nakon što ubacite vlastitu kreaciju moći će ju upotrijebiti drugi korisnici za svoje skladbe.

Aplikacija će automatski pratiti i bilježiti svaki doprinos. Tako nastale glazbene uratke bit će moguće podijeliti ne samo na Facebooku, već i na Instagramu i drugim sličnom platformama.

Kao i CatchUp, eksperimentalna aplikacija najavljena početkom tjedna koja omogućava grupne audio pozive, Collab bi trebao zajahati val povećane potražnje za takvim alatima uslijed širenja pandemije koronavirusa. Kako je riječ o eksperimentalnim aplikacijama, ne očekujte kako će sve raditi savršeno.

Aplikacija Collab zasad je dostupna samo za uređaje s operativnim sustavom iOS i korisnike u Kanadi i Sjedinjenim Državama. Nije poznato kad bi moglo stići izdanje za Android, kao ni kad bi mogla biti dostupna u drugim dijelovima svijeta, piše Engagdet.