JEDNOSTAVNE UPUTE

Kako se u par koraka upisati u srednju?

e-upisi

e-upisi

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Ako se ovih dana namjeravate upisati u srednju školu elektroničkim putem vjerojatno ste već pročitali upute koje su objavljene na stranici www.upisi.hr

Postupak upisa vrlo je detaljno opisan u e-priručniku koji možete naći na ovom linku.

Naravno, potrebno je imati pristup računalu koje ima neki od pregledničkih programa kao što su Firefox, Internet Explorer (od osmice naviše), Chrome, Opera, Safari i sl.

Za veliku većinu učenika, koji ne spadaju u neke posebne kategorije, primjerice u nadarene, u one s poteškoćama u razvoju, upisnike umjetničkih, plesnih i glazbenih škola, strane državljane i slično, procedura je prilično jednostavna.

Najjednostavnija varijanta sastoji se od svega nekoliko koraka. Svi učenici koji završavaju osnovnu školu već su automatski registrirani, a u sustav se prijavljuju svojim elektroničkim identitetom koji im dodjeljuje administrator imenika osnovne škole koju su pohađali. Ime administratora mogu zatražiti od svoje razrednice ili ga mogu potražiti na ovoj stranici.

Prilikom prvog upisa na mrežnu stranicu www.upisi.hr učenik treba unijeti broj mobitela na koji želi SMS-om primiti svoj PIN, odnosno identifikacijski broj. Kada se konačno prijavi sa svojim PIN-om, treba provjeriti točnost svih svojih osobnih podataka uključujući i ocjene.

Dakle, osnovni postupak je vrlo jednostavan, međutim, ipak preporučujemo svima da podrobno pročitaju priručnik kako bi se informirali o svim svojim pravima, dužnostima i mogućnostima. U njemu možete saznati mnoge korisne informacije primjerice o bodovanju, o minimalnim pragovima škola, o vrednovanju vanškolskih aktivnosti, važnim datumima, o stvarima na koje treba paziti ili kako pratiti bodovno stanje kao i o tome što ako zaboravite PIN. Konačno ondje ćete naći i kontakte na koje se možete javiti ako nešto zapne.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!