LADIES OF NEW BUSINESS

Kako privući više žena u ICT industriju?

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 28.02.2017 07:21
  • Objavljeno 28.02.2017 u 07:21
Ladies of New Business

Ladies of New Business

Izvor: Netokracija / Autor: Luka Travas

Regionalna konferencija posvećena ženama u ICT-u najavljuje svoje treće izdanje u ožujku. Bit će održana u Zagrebu, Ljubljani, Beogradu i Skopju

Kako privući što više žena u tehnološku industriju? Potragom za odgovorom na to pitanje bavit će se treća konferencija Ladies of New Business, koja biti održana u petak, 3. ožujka, u prostoru Huba385 s početkom u 17 sati.

Organizatori iz magazina Netokracija očekuju kako će okupiti više od 150 sudionica i sudionika iz vrha digitalne industrije, kojima će ponuditi predavanja i panele o tome kako usmjeriti žene prema ICT industriji, u kojoj postoji konstantan nedostatak programera i educiranog kadra sa STEM znanjima, kakva su poslovna iskustva developerica i developera, kako u korporativnom okruženju zadržati poduzetnički duh te kako uskladiti roditeljstvo s karijerom.

O tim će temama razgovarati stručnjaci za upravljanje ljudskim resursima te osnivačice i osnivači tehnoloških tvrtki: Ana Spasojević (Nanobit), Anita Cvetić Oreščanin (Poslovna inteligencija), Ivo Lukač (Netgen), Tanja Bulbuk (Infinum) i direktorica razvoja ljudskog resursa u Zagrebačkoj banci Jasna Justinić Pakrac. Panel će voditi Vipnetova direktorica korporativnih komunikacija Martina Rizman Matić.

Osnivač Netokracije Ivan Brezak Brkan u razgovoru sa sudionicama prošle konferencije Ladies New Business

Osnivač Netokracije Ivan Brezak Brkan u razgovoru sa sudionicama prošle konferencije Ladies New Business

Izvor: Netokracija / Autor: Luka Travaš

Ivana Galić, direktorica marketinga i korporativnih komunikacija Nove TV, u razgovoru s Anom Eterović Klemenčič (Netokracija), otkrit će kako mijenjati stvari unutar velikih, često inertnih sustava te se izboriti za vlastite ciljeve.

U panelu Developerice u svijetu developera govorit će developerice Ivana Nižetić Kosović (FER), Edita Kustura (Combis), Maja Cvijanović (Ericsson), Jelena Žižić (Ericsson) i jedan razvojni programer – Ivan Brkić (Neuralab) s fokusom na inženjerke za razvoj softverskih rješenja, zanimanje koje je itekako atraktivno no, još su uvijek u manjini naspram inženjera. Panel će voditi Iva Soldo (Bamboo Lab).

Posebna diskusija bit će na temu Roditeljstvo u digitalno doba. Digitalni roditelji kao što Eduard Camaj i Nevena Erak Camaj (EratoExpert) te Aleksandra Đermanović (Mediacor) i Luka Kladarić (Noom) o izazovima suvremenog roditeljstva razgovarati s roditeljima i supružnicima Antonijom Bilić Arar (BlaBlaCar) i Ivanom Ararom (Nanobit).

Tu su i popratne aktivnosti, poput programa mentoriranja Digitalni karanfili te novog programa kreativno-edukativnih radionica za male digitalce koje će držati Smart Lumies i Jumping Clay.

Događanju u Zagrebu prethodit će Ladies of New Business u Ljubljani (2. ožujka). Nakon glavnog grada Hrvatske na redu je Beograd (8. ožujka), dok će 9. ožujka konferencija po prvi puta stići u Skopje.

Više: Ladies of New Business

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!