HOLOLENS U AKCIJI

Kako je to zaigrati legendarni 'Portal' u stvarnosti?

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 11.02.2017 08:25
  • Objavljeno 11.02.2017 u 08:25
Evo kako bi Portal izgledao u proširenoj stvarnosti

Evo kako bi Portal izgledao u proširenoj stvarnosti

Izvor: Društvene mreže / Autor: KennyW

Nažalost, kao ni u izvornoj verziji popularne igre, u verziji za proširenu stvarnost nećete dobiti krišku čuvene nagradne torte

Ako ste jedan od onih koji sanjara o igranju Portala u virtualnoj stvarnosti, čekajte samo da se domognete verzije za HoloLens. Developer KennyW uspješnno je prebacio osnovni render Valveove popularne slagalice iz prvoga lica te ga prebacio na Microsoftovu platformu za proširenu stvarnost.

Rezultat je, kao što se može vidjeti iz priloženog videa, čista ludnica. S obzirom da se radi o prototipu, vjerujemo da ste i sami svjesni da slagalice iz igre ovdje nećete videjti. Svejedno - otvaranje portala u stvarnome svijetu izgleda stvarno super.

Evo kako Portal izgleda u proširenoj stvarnosti

Izvor: Društvene mreže / Autor: KennyW

Premda korisnici ove verzije Portala možda neće moći sami ušetati u interdimenzionalne rupe koje stvarate futurističkom puškom, Companion Cube kojim raspolažete funkcionira sasvim isto kao i u originalu - čak se i kotura niz stepenice i odbija od pravih predmeta. Kenny je u razgovoru s Next Webom rekao da prebacivanje osnovnih mehanika igre u HoloLens zapravo jednostavan posao - sve što je trebalo je igru prilagoditi Unity engineu.

Sve što sad valja čekati je nekog genijalca koji će verzije za virtualnu i proširenu stvarnost spojiti u spektakl iz kojeg nitko normalan neće htjeti izaći.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!