7 milijuna preuzimanja

Jeste li isprobali Fidget Spinner aplikaciju koja je zaludjela internet?

02.06.2017 u 15:48

Bionic
Reading

Od preko 300 Fidget Spinner aplikacija, nazvanih po igrački za kojom je poludio cijeli svijet, na tronu se našla samo jedna - Ketchappova, s preko 7 milijuna preuzimanja

Internet su preplavile Fidget Spinner aplikacije, nazvane po igrački koja je očarala klince diljem svijeta, no najpopularnija je Ketchappova – aplikacija koja je od ulaska u ponudu 16. svibnja prikupila nevjerojatnih sedam milijuna preuzimanja u App Storeu i Google Play Storeu.

Iako nije srušila rekordnih 10 milijuna preuzimanja u sedam dana, koliko je prikupio Pokemon Go, ovo je priličan fenomen s obzirom na to da mnogi igru nazivaju potpuno besmislenom. I ne mogu je prestati igrati.

Ketchapp ipak nije jedini koji će profitirati fidget spinner ludnicom – preko 300 aplikacija trenutno je dostupno u Storeovima, no samo je Ketchappova provela devet dana na prvom mjestu liste besplatnih aplikacija u App Storeu.

Popriličan uspjeh za aplikaciju u kojoj možete tek zavrtjeti virtualni fidget spinner, usput uživajući u moru popratnih oglasa.

Sam fidget spinner koji će izgleda obilježiti ljeto 2017. baš kao što je to lani bio slučaj s Pokemonima, postoji već od devedesetih godina kada je osmišljen kao pomoćni alat u obrazovanju, kako bi pomogao učenicima s poremećajima pozornosti.

Autor: Youtube

Modeli dolaze u različitim varijantama, izrađeni od silikona, plastike ili metala, oslikani različitim uzorcima ili čak opremljeni LED diodama. Cijena im se kod kreće između 10 i 20 dolara (oko 70 do 140 kuna), a trgovci konstantno izvještavaju o rasprodanim zalihama.