HATOFUL BOYFRIEND

Je li ovo najuvrnutija igra za konzole ove godine?

14.07.2015 u 07:37

Bionic
Reading

Hatoful Boyfriend je jedna od onih računalnih igara koje su toliko čudne i pomaknute da se morate zapitati na čemu su autori bili dok su ih stvarali

Igra Hatoful Boyfriend, koja bi se 21. srpnja trebala pojaviti u izdanjima za Playstation 4 i Vita, u središtu radnje ima srednjoškolku ljudskog roda koja dane provodi u školi St. Pigenation u postapokaliptičnom svijetu u kojem se ptice ponašaju i žive kao da su ljudi, skupa sa svom dramom i romansama koje dolaze u paketu s tim.

A to još i nije najuvrnutiji dio.

Cilj igre u stilu manga je živjeti životom običnih tinejdžera (učiti, baviti se sportom, pisati testove i družiti se sa svojim golubljim prijateljima), sve kako bi - pazite sad - na kraju polugodišta osvojili dečka u ptičjem obliku. Ne uspijete li, ubit će vas.


Da, dobro ste shvatili. U cijeloj priči vi ste jedino ljudsko biće. Ne nađete li romantičnog partnera iz životinjskog svijeta, umrijet ćete. E, da, još nešto. Živite sami. U pećini.

Mehanika igre funkcionira približno isto kao i u bilo kojoj drugoj iz žanra vizualne novele. Radnju pratite odabirom načina na koje stupate u interakciju s drugim likovima. Ako ste dobri i cool, steći ćete prijatelje. Ako niste, ići će vam na živce i neće se htjeti družiti s vama.

Dvojimo da će Hatoful Boyfriend biti ogroman hit. No, ako ste oduvijek htjeli otići na spoj s golubom i niste zbog straha da će vas ostatak ljudskog društva odbaciti kao čudaka, ovo je prava stvar za vas.

Međunarodna izdanja za Linux, MacOS i Windows dostupna su od rujna prošle godine. Igru je razvio PigeoNation, za remake za međunarodno tržište odgovoran je Mediatonic. Izdavač je MIST[PSI]PRESS (Devolver Digital za međunarodno izdanje).

Više:Pop Inquirer