IPHONE

Je li moguće da iduće godine stižu čak tri ovakva smartfona iz Applea?

29.07.2019 u 11:53

Bionic
Reading

Američki tehnološki div, sudeći prema insajderima, već priprema sljedeću sezonu mobilnih uređaja, s ključnim fokusom na novu generaciju mobilnih mreža

Dok pružatelji usluga polako ulaze u eru 5G-a, slična stvar se događa i sa proizvođačima uređaja. Apple bi, prema tome, svoj 5G telefon mogao izbaciti iduće godine. Štoviše, izvještaj tehno insajdera Ming-Chi Kua nalaže da će 2020. izaći iPhone uređaji dijagonale 5.4 inča i 6.7 inča koji podržavaju 5G mreže, dok će jeftiniji model raditi na LTE mreži.

  • +10
Apple iPhone XR Izvor: Apple / Autor: Apple

Prema najnovijim vijestima, doduše, Kuo je promijenio stav te sada tvrdi da će tri smartfona - i najskuplji i najjeftiniji - podržavati 5G. 'Apple ima više resursa za razvoj 5G verzije iPhonea nakon što je kupio dio Intela zaslužnog za razvoj modema za mobilne uređaje, dok će im dodatni razlog za taj potez pružiti i Android uređaji s 5G-om koji će biti sve jeftiniji i jeftiniji.

Izvještaj u kojem Ming-Chi Kuo prognozira budućnost Appleovih uređaja stigao je svega nekoliko dana nakon što je Apple kupio većinu Intelovog razvojnog kapaciteta za mobilne modeme i to za impresivnih milijardu američkih dolara. MacRumors, doduše, nalaže da kompanija još nije ni blizu potpunoj emancipaciji od Qualcomma te da bi se insajderova prognoza mogla obistiniti - godinu dana kasnije, odnosno u 2021.

NOĆNI NAČIN RADA

Ovih pet popularnih aplikacija za iPhone možete 'zamračiti'

Pogledaj galeriju

Ako pitate Kuoa, uskoro će većina Androida podržavati 5G koji radi ispod 6 GHz, što znači da neće raditi s verzijom mmWave koja nudi puno veće brzine prijenosa. 'Potrošači će početi misliti da je 5G ključna trehnologija za telefone budućnosti što znači da će iPhone modeli koji će se ionako prodavati po visokoj cijeni morati imati 5G kako bi privukli operatere i kupce. Ukratko - Apple računa na to da će kupci htjeti platiti malo više kako bi dobili 5G' zaključuje izvještaj.