DIGITALNA GNJAVATORICA

Jaguar i Land Rover žele od vašeg automobila napraviti sekretaricu

10.07.2014 u 10:57

Bionic
Reading

Prosječni automobil danas raspolaže s više linija softverskog koda od najmodernijeg borbenog zrakoplova. Jaguar i Land Rover žele da ih bude još više

Iza prigodnog naziva ‘Smart Assistant’ stoji sustav koji bi trebao unaprijediti vozačko iskustvo, kažu nam Britanci u zanimljivom videospotu, i to na način da preuzme sve zadaće od vozača te mu prepusti isključivo upravljanje automobilom.

To znači da će vas po ulasku u automobil vaš Jaguar ili Land Rover prepoznati po mobitelu. Zatim će prilagoditi vozačke postavke, temperaturu u kabini i audio sadržaj prema onome što vi inače slušate, te vam čak ponuditi i masažu. Također će, s obzirom na prošla iskustva, zaključiti kamo idete te vam složiti rutu s najmanje gužve.


Sustav će i analizirati podatke iz vašeg kalendara te vas upozoriti na nadolazeće obaveze. To nije sve, tekstualnom porukom upozorit će vas da je vrijeme za krenuti na sastanak ukoliko procijeni da bi vas u točnom dolasku mogla spriječiti gužva. A čak i ako se to dogodi, poslat će vašem kontaktu poruku da kasnite.

Jednom naučeno, Jaguar i Land Rover neće nikad zaboraviti, pa će se informacije lako prenositi na vaš idući model isto kao što, primjerice, postavke mobitela prenosite s jednog uređaja na drugi.

Pogledajte video i u komentarima nam recite smatrate li ovu tehnologiju poželjnom ili još jednom gnjavažom.

Jaguar i Land Rover žele od vašeg automobila napraviti sekretaricu