'OSMICA' NAPREDUJE

Izbornik Start vraća nam se ove jeseni

23.04.2014 u 07:46

Bionic
Reading

Microsoft je usprkos nizu noviteta koje donosi Windows 8.1 Update mnogo pažnje pokupio zahvaljujući nečem drugom - demonstraciji novog/starog Start izbornika. 'Veselje' bi ipak trebalo pričekati još neko vrijeme, jer po novim informacijama izbornik će se moći ugledati tek na jesenskoj nadogradnji, još nepoznate brojčane oznake

Baš kako je ranije već bilo riječi, Microsoft još nije potpuno spreman na povratak Start izbornika - ili bolje rečeno - njegove hibridne varijante, koja će kombinirati 'Metro' sučelje sa onim starim elementima. Time bi se trebale ublažiti kritike na dizajn sustava.


Novosti donosi Wzor, od kojeg su i ranije stizale glasine koje su se pokazale točnima. Izgledno je da će se nadogradnja (Update 2?) odviti tijekom rujna, a interno se još ne zna hoće li se zvati Windows 8.2 ili nekako drugačije.


Wzor navodi i kako će Windows 9 donijeti novu generaciju 'Metro' dizajnerskog jezika, a uz sve će Start izbornik ostati na mjestu - kod sustava bez ekrana osjetljivih na dodir te serverskih sustava. Start dugme će biti prisutno i kod uređaja poput tableta, no funkcionalnošću i izgledom bi mogao biti drugačijeg karaktera.