BUILD 2014

Microsoft je poslušao! Vraća nam se 'Start' izbornik

03.04.2014 u 14:12

Bionic
Reading

Za vrijeme jučerašnje trosatne prezentacije, Microsoft je objavio hrpu novosti - no neke stvari su čuvali za sami kraj. Kasnije ove godine, osim najavljenih nadogradnji Windows Phone 8.1 i Windows 8.1 Update, operativni sustav za računala trebao bi dobiti još jedno osvježenje u kojem se vraća stari (novi) 'Start' izbornik

Uz to što je Windows u verziji 8.1 krenuo novim putem zadovoljavanja korisnika naviknutih na upravljanje mišem i tipkovnicom, kao i uz to što '8.1 Update' nastavlja istim pravcem, nadogradnja koja slijedi bi trebala donijeti i 'Start' izbornik na kakvog su korisnici (uglavnom) navikli.


Za vrijeme prezentacije je otkriven i mogući izgled, koji kombinira stare elemente s novima, no valja imati na umu kako je u pitanju tek 'radni koncept' - ne i gotovi izgled. Hoće li to utišati salvu kritike na Windows 8 operativni sustav tek ostaje za vidjeti, no ono što je jasno jest da Microsoft povratak izbornika nije najavio za Windows 9 - kako su prenijeli neki drugi mediji i blogovi.