ZAOŠTRAVANJE KONKURENCIJE

Iz Huaweija stiglo obećanje: Ponudit će dvostruko jeftiniji 5G smartfon

19.04.2019 u 12:26

Bionic
Reading

Njihov ovogodišnji 5G smartfon trebao bi koštati 600 američkih dolara, dok bi se u 2020. mogli pojaviti i modeli koji će koštati 300 dolara

Šef marketinga bežičnih uređaja u Huaweiju Peter Zhou najavio je kako će tijekom ove godine predstaviti model pametnog telefona s podrškom za mreže 5G koji će biti upola jeftiniji od konkurencije, a tijekom iduće godine će dodatno pojeftiniti.

Zhou je u razgovoru za Financial Times rekao kako će njihov ovogodišnji 5G smartfon koštati 600 američkih dolara, dok bi se u 2020. mogli pojaviti i modeli koji će koštati 300 dolara.

TEHNO PROGNOZA

Kakva nas tehnološka budućnost očekuje u 2019. godini? Evo što predviđaju stručnjaci

Pogledaj galeriju

Takvom cijenom namjeravaju podrezati krila konkurenciji, čiji bi slični uređaji trebali biti dvostruko skuplji. Samsungov Galaxy S10 5G bi, primjerice, trebao koštati više od 1.200 dolara.

Iz Applea još nije stigla najava kad bi mogli očekivati 5G iPhone, ali vjeruje se kako bi mogao biti predstavljen nekad tijekom 2020. ili 2021. godine.

Huawei je prošle godine izgurao Apple s drugog mjesta najvećeg svjetskog proizvođača pametnih telefona, što su uspjeli postići iako nemaju pristup na ključna tržišta kao što su Sjedinjene Države, Kanada i Australija, piše Business Insider.