POŽURITE!

Ističe rok za prijave za Combisov hackaton

31.03.2016 u 14:56

Bionic
Reading

Rok za prijave Combisov studentski hackathon try{code}catch, najavljen za 9. i 10. travnja u Hubu 385, ističe u četvrtak 31. ožujka u ponoć. Mogu sudjelovati redovni i izvanredni studenti iz Hrvatske

'Odaziv studenata je vrlo velik. U natjecanje će ući 12 najboljih timova koji se bore za vrijedne nagrade i odličnu poslovnu priliku unutar Combisovog Neostartupa', rekao je Mladen Maras, direktor hackathona try{code}catch i tehnički direktor Sektora razvoja i integracije aplikativnih rješenja u Combisu. Tportal je nedavno objavio intervju s Marasom, pa pročitajte što je imao za reći.

Nakon završetka prijavnog procesa bit će objavljen zadatak. Svidi li se ekipi u Combisu kako ste ga riješili, upast ćete u natjecanje.

Nagradni fond iznosi 32 tisuće kuna. Nagrada za prvo mjesto je četiri tisuće kuna po natjecatelju u timu, drugo mjesto dvije tisuće kuna po natjecatelju, dok je za treće mjesto tisuću kuna po natjecatelju u timu.


'Rado bih vidio dvije fantastične ideje koje timovi mogu nastaviti razvijati unutar Combisa', kaže Maras te pojašnjava da bi bilo pretenciozno očekivati završene projekte nakon 24 sata, no kako je realno vidjeti prototipe funkcionalnih projekata.

Najboljima od najboljih Combis će omogućiti sudjelovanje u programu Neostartup, koji omogućava vlasnicima idejnog rješenja zadatka razvijanje projekta po principu startupa, uz pomoć Combisovih stručnjaka. Dobit će priliku u potpunosti realizirati svoj projekt.

Teme zadataka samog hackathona ostaju tajna do samog početka natjecanja, no Maras otkriva da zadaci imaju nešto zajedničko.

'Natjecatelji će moći birati zadatak među ponuđenim temama koje će za svoj cilj imati stvaranje rješenja za konkretne korisnike iz Hrvatske, tako da će zadaci (i rješenja) hackathona imati društveno korisnu poveznicu.

Ovom vrstom zadataka zaokružili smo benefite hackathona - podrška mladim programerima kroz nagrade i mogućnost razvijanja rješenja, ali i stvaranje konkretnog produkta za određene korisnike. Jedva čekamo da natjecanje krene i da se pokaže što naši mladi programeri mogu', kaže Maras.