TEHNO RECENZIJA

Isprobali smo slušalice Samsung Galaxy Buds Live; ovo su dojmovi

22.08.2020 u 07:52

Bionic
Reading

Dok su prvi Budsi radili na svim smartfonima, ali najbolje značajke zadržavali za Samsungove uređaje, druga i trenutna treća generacija otvaraju vrata brojnim platformama te funkcioniraju na svemu od PC-ja do iPhonea

Galaxy Buds Live su najnovije Samsungove slušalice s kućištem koje služi kao baterija te u suradnji s mobilnim uređajem pružaju korisniku niz korisnih opcija poput odgovaranja na pozive, komunikacije s digitalnim asistentom i utišavanja vanjske buke. Dok su prvi Budsi radili na svim smartfonima, ali najbolje značajke zadržavali za Samsungove uređaje, druga i trenutna treća generacija otvaraju vrata brojnim platformama te funkcioniraju na svemu od PC-ja do iPhonea.

Dizajn i osjećaj korištenja

Najnovije slušalice iz Samsunga izgledaju kao grah i funkcioniraju jako dobro. U uho se stavljaju sa zvučnikom usmjerenim direktno u ušni kanal te ne dolaze sa silikonskim stabilizatorima koji pomažu da slušalica malo bolje sjedne u uho. Da, u početku je osjećaj malo čudan i da, izgledaju kao da će svakog trenutka ispasti, no to traje dok se ne naviknete. Galaxy Buds Live su unatoč prvom dojmu vrlo stabilne slušalice (osim ako imate vrlo male uši). Također su otporne na male količine vode, što znači da se nismo morali brinuti zbog znoja tijekom, recimo, treninga. Jedini problem je to što ih s drugim parom većih silikonskih stabilizatora nije moguće zatvoriti u nosivi punjač/kutijicu.

Za razliku od prošlogodišnjih Galaxy Budsa, nove slušalice su otvorenog tipa, što znači da propuštaju puno više vanjskog zvuka, no to rješavaju uz aktivno poništavanje zvuka, odnosno ANC. Funkcija, premda zanimljiva, radi u ograničenom broju okolnosti te filtrira određene frekvencije zvuka, što pomaže pri slušanju glazbe, ali ne doprinosi previše 'isključivanju okoline'. Samsung aktivno poništavanje buke reklamira kao umjereno smanjenje vanjskih smetnji, što je donekle precizan odgovor - samo nemojte očekivati totalnu tišinu jer je zbilja nećete dobiti.

Zvuk

Kako zvuče? Basovi su umjereni, ne dolazi do miješanja zvukova i sveukupan dojam slušanja je jako dobar. Nove Samsungove slušalice kalibrirane kod AKG-a koriste 12-milimetarske drivere i 'cjevčicu za bas' koja pomaže stvoriti, pogodili ste, dublji bas. Kao i AirPods Pro i Pixel Buds, Samsungovi Galaxy Budsi koriste zračni izlaz kako bi stvorili 'prirodni dojam' bez osjećaja zatvorenosti, što u kombinaciji s drugim značajkama doprinosi dinamičnom i kvalitetnom zvuku. Dodirne kontrole su intuitivne i jednostavne te omogućavaju brzo prebacivanje među pjesmama i pozivima.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Samsung

Bluetooth veza i konačni dojmovi

Stabilnost bluetooth veze je dobra, makar ne dostiže stabilnost prošle generacije Budsa. Kada smo ih koristili u stanu, smetnji nije bilo, no pri šetnji izvan kuće signal je nekoliko puta 'zaštucao', ali ne toliko da bismo ovo nazvali velikim problemom. Što se baterije tiče, Budsi su jako dobri - uz uključeni ANC one nude šest sati kontinuiranog slušanja (21 sat s punom kutijicom-punjačem) ili osam uz isključeni (29 sati uz punu kutijicu).

Riječ je, na kraju dana, o vrlo zanimljivom proizvodu koji upotpunjuje Samsungov set prenosivih uređaja te, bez dvojbe, uz avangardni dizajn nudi niz funkcija koje će vjerojatno zaintrigirati čak i korisnike drugih brendova.

  • Ime: Samsung Buds Live
  • Tip: otvoreni uz aktivno poništavanje vanjskih zvukova
  • Baterija: 6 sati uz ANC (21 sat uz punu kutijicu), 8 bez ANC-a (29 sati uz punu kutijicu)
  • Kompatibilnost: PC, Mac, iOS, Android
  • Veza: Bluetooth
  • Cijena: 1399 kn
  • Ustupio: Samsung