REFERENTNI DIZAJN

Intel omogućio pametne automate za prodaju

08.05.2014 u 15:02

Bionic
Reading

Intel Reference Design for Intelligent Vending nudi jednostavno rješenje za nadogradnju računalne snage u automatima za prodaju. Zamislite automat za prodaju s interaktivnim dodirnim zaslonima, HD videozapisima te beskontaktnim odabirom proizvoda i plaćanjem, a možda i s mogućnošću davanja preporuka na temelju vaših preferencija

Pametni automati za prodaju mogu potrošačima kupnju učiniti osobnijom, interaktivnijom i zabavnijom, dok vlasnicima robnih marki i operatorima omogućuju iskorištavanje novih poslovnih prilika, usluga u oblaku i analize podataka.


No, mnogi današnji automati nemaju potrebnu računalnu snagu, mogućnosti povezivanja, zaštitu, mogućnost upravljanja i jednostavnost reprogramiranja koje bi omogućile podršku za napredne usluge. Kako bi pojednostavnio nadogradnju računalne snage automata za prodaju, Intel je razvio Intel® Reference Design for Intelligent Vending (.pdf dokument). Taj referentni dizajn sadrži strojne i programske komponente potrebne proizvođačima automata za prodaju za projektiranje budućih automata s podrškom za internet stvari ili za nadogradnju postojećih.

Glavne točke:

- Pametna prodaja putem automata potrošačima omogućuje osobniju, interaktivniju i zabavniju kupnju, dok vlasnicima robnih marki i operatorima omogućuje iskorištavanje usluga u oblaku i analize podataka te smanjenje operativnih troškova.

- Intel® Reference Design for Intelligent Vending nudi standardizirano (svima dostupno) skalabilno i fleksibilno rješenje za prenamjenu klasičnih automata za prodaju u mogućnostima iznimno bogate automate povezane s internetom.

- U tom referentnom dizajnu spajaju se Intelov procesor i ulazno-izlazna (VMI) matična ploča za automate za prodaju te robusni paket programske opreme, što znači da on nudi potpuno prodajno rješenje spremno za internet stvari.